Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Όλοι πρέπει να αλλάξουμε

Tου ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι συνθήκες και το κλίμα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ίσως λοιπόν, θα πρέπει όλοι μας στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, με ευθύνη κυρίως μιας πολιτικής ελίτ, η οποία σιγά-σιγά αποσπάται όχι μόνο συναισθηματικά και πολιτισμικά αλλά και ταξικά από το λαό, να ξαναδούμε όλα τα ζητήματα από την αρχή και με την συμμετοχή μας και κυρίως με την ψήφο μας, στις τοπικές εκλογές να διαμορφώσουμε μια νέα πραγματικότητα σε πρόσωπα και πράγματα.
Η άποψη ότι δεν με ενδιαφέρει η πολιτική (ή οι πολιτικοί ή και όσοι θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά, γιατί είναι όλοι ψεύτες, κλέφτες και λωποδύτες) όχι μόνο δεν είναι σωστή και αδιέξοδή αλλά και σημαίνει στροφή στον ατομικισμό. Δείχνει ένα μέλλον αβέβαιο και ανασφαλές κυρίως για τα παιδιά μας.
Ενώ λοιπόν ζούμε στην εποχή της επίφασης, της επικοινωνίας και του εντυπωσιασμού ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ένας αντιστασιακός λαός, με μνήμες δημοκρατικών αγώνων και με βαθιές τις ρίζες δημοκρατικής συνείδησης. Σε αυτόν τον τόπο υπάρχει πόνος, υπάρχουν μνήμες.
Χρειάζεται λοιπόν να πούμε ΟΧΙ σε ότι μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, χρειάζεται ένας νέος πατριωτισμός, μια νέα ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ συνείδηση, να συζητήσουμε μεταξύ μας και να ορίσουμε έστω στον βαθμό που μπορούμε το μέλλον του τόπου μας.
Πρέπει λοιπόν να αντιδράσουμε, δεν έχουμε χρόνο, χρειαζόμαστε νέα σκέψη, γρήγορες κινήσεις. Χρειάζονται προτεραιότητες, γιατί λόγου χάριν δεν είναι δυνατόν σήμερα το πρόβλημα της ύδρευσης στον πρώην Δήμου Θεσπρωτικού, επί σειρά ετών να ταλαιπωρεί κάθε καλοκαίρι όλα τα χωριά της Λάκας και ταυτόχρονα να ξοδεύονται ένα σωρό χρήματα σε αναλώσιμα και πρόχειρες λύσεις.
Χρειάζονται επίσης προτεραιότητες, καταρχήν αυτές που αφορούν άμεσα τον πολίτη. Καλύτερη ποιότητα όπου οι ανάγκες του πολίτη εφάπτονται με τις υπηρεσίες του δήμου. Θα πρέπει στο μυαλό όλων να κυριαρχεί η σκέψη και η άποψη ότι θα πρέπει να πάρει ο πολίτης καλύτερες υπηρεσίες με όσον το δυνατόν λιγότερο κόστος για το φορολογούμενο.
Από τη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει, χρειάζεται μια νέα αντίληψη και προσέγγιση όλων των θεμάτων και των προβλημάτων που αφορούν τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο του δήμου μας. Τέλος, ο νέος Δήμος Ζηρού θα πρέπει να είναι διαρκώς δίπλα στον πολίτη, αρωγός στις ανάγκες και τα προβλήματά του, να έχει ένα ανοικτό, μόνιμο και ειλικρινή διάλογο μαζί του, να βρει και να έχει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους νέους και προπάντων οι όποιες επιλογές του δήμου να έχουν ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και να υπηρετούν το κοινό συμφέρον των δημοτών του.

Σταυρόπουλος Βασίλειος,
Μαθηματικός – Θεσπρωτικό
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό του Γ. Ζυγούρης
«Συνεργασία Πολιτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: