Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΟΝΣΕΡΒΟΕΛΙΑ Άρτας στα δύο Ηπειρωτικά προστατευόμενα προϊόντα

Δύο προϊόντα από την Ήπειρο είναι ανάμεσα στα 88 σε όλη την Ελλάδα που ήδη περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο του Υπουργείου, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.
Το ένα είναι η ΚΟΝΣΕΡΒΟΛΙΑ Άρτας ΠΓΕ και το άλλο είναι τα προϊόντα "Μπάτζος ΠΟΠ -Πρέβεζα- ΠΓΕ"

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το έπραξε αποφασισμένη να στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων και να προστατέψει τους καταναλωτές από παραπλανητικές ενδείξεις.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει 88 Ελληνικά προϊόντα αναγνωρισμένα και καταχωρημένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους όρους, Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Το υπουργείο καλεί όσους παράγουν, συσκευάζουν, υποσυσκευάζουν ή θέτουν στην αγορά, προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ να ενταχθούν άμεσα στο επίσημο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.-AGROCERT) και ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι τα Ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα μόνο όταν φέρουν το κατοχυρωμένο σήμα πιστοποίησης του αρμόδιου κρατικού Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το αμέσως επόμενο διάστημα κλιμάκια ελέγχου του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.-AGROCERT) θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα στα σημεία λιανικής και χονδρικής πώλησης των προϊόντων αυτών και θα αποσύρουν από την αγορά όλα τα προϊόντα που δεν διαθέτουν τη σχετική πιστοποίηση και το παραπάνω σήμα πιστοποίησης και αναγνώρισης.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποστηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν τα εξαιρετικά προϊόντα της Ελληνικής γης και να ανταμείβουν τις υγιείς προσπάθειες και τους κόπους των Ελλήνων παραγωγών συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: