Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Με στόχο την υποβάθμιση της προσπάθειας

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Το έχουμε ξεκαθαρίσει και το θεωρούμε σίγουρο. Ο συνδυασμός του Χρήστου Παπάζογλου, δεν δημιουργήθηκε, για να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια, ούτε τόσους ανθρώπους τους οδήγησαν στην απόφασή τους, να δουν την αυτοδιοίκηση με διαφορετική θεώρηση απ’ αυτή που επιθυμούν όσοι είναι ενταγμένοι σε κομματικούς σχηματισμούς και νοιώθουν την ασφάλεια της στήριξης των μηχανισμών.
Αυτή την αλήθεια όμως δεν εννοούν να την κατανοήσουν κάποιοι, οι οποίοι επιμένουν να κάνουν σενάρια, σε σχέση πάντα με την πολιτική της παλιάς εποχής, που πίσω από κάθε ενέργεια θέλουν να βλέπουν φαντάσματα και κάποιους να καθοδηγούν όλες τις καταστάσεις.
Έτσι προέκυψε δημοσίευμα, που θέλησε να μπλέξει σ’ όλη αυτή την ιστορία τον πρώην υφυπουργό Υγείας Γιώργο Παπαγεωργίου και άλλους πολιτικούς της Άρτας, για να καταλήξουν ότι ο συνδυασμός είναι καθοδηγούμενος και άλλα τέτοια σενάρια, που μπορεί να προκαλούν αηδία.
Πρώτο δεδομένο είναι ότι οι πάντες έχουν δικαίωμα να έχουν και να εκφράσουν άποψη. Και οι πολίτες και οι πολιτικοί. Περισσότερο οι πολιτικοί που μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα για το αν είναι σωστή μια επιλογή, όπως αυτή που έκανε η ΝΔ στην Άρτα και στηρίζει το νομάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου.
Δεύτερο δεδομένο. Όλοι οι πολιτικοί έχουν και δικαίωμα και υποχρέωση να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι συμπολίτες μας, οι οποίοι κάνουν μια προσπάθεια, την οποία θεωρούν ότι βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση.
Αν λοιπόν αυτά τα δεδομένα γίνουν αντιληπτά και σεβαστά σε κάθε πολιτική ανάλυση, που γίνεται χωρίς στόχο να υποβαθμίσει μια ολόκληρη προσπάθεια, όλοι στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξουν.
Ότι είναι σημαντικό για τον τόπο μας που δημιουργήθηκε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, που βλέπει την αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη από κόμματα και μηχανισμούς. Και αυτό το μήνυμα περνάει ο ίδιος ο συνδυασμός και αποδέχονται όλοι οι πολίτες.
Κάθε άλλη προσπάθεια ερμηνείας του γεγονότος, είναι εκ του πονηρού και μάλλον αναζητάει το άλλοθι για την στήριξη του εκλεκτού της ΝΔ, που δεν απολαμβάνει της εκτίμησης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: