Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Επενδύουμε στην γνώση και την έρευνα


Με τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνάτιο, τον πρόεδρο του ΤΕΙ και άλλους παράγοντες της Άρτας
συναντήθηκε ο Ευάγγελος Αργύρης

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ.Βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας της Άρτας, κ. Κώστα Μπόβολο και στελέχη του συνδυασμού συναντήθηκε το πρωϊ στην Άρτα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας κ.κ Ιγνάτιο, τον Δήμαρχο Φιλοθέης κ. Παναγιώτη Τσώλα, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ κ. Γρηγόριο Γκίκα και εκπροσώπους των εργαζομένων του Ιδρύματος και των σπουδαστών, καθώς και με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Άρτας κ. Γεώργιο Λάμπρου και εκπροσώπους του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Η συνάντηση του κ. Αργύρη με το Μητροπολίτη Άρτας, κκ Ιγνάτιο, έγινε μέσα σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα και επισημάνθηκαν οι διακριτοί ρόλοι Πολιτείας και Εκκλησίας.Όπως τόνισε ο κ. Αργύρης «ο Σεβασμιότατος είναι από τους κληρικούς που τιμούν με την παρουσία τους την εκκλησία και σέβεται το διακριτό ρόλο των εξουσιών».
Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, ανέδειξε τη σημασία του φιλανθρωπικού έργου που γίνεται από τη Μητρόπολη της Άρτας «ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία» και τόνισε πως «ο Μητροπολίτης Άρτας δείχνει έμπρακτα και συνεχώς το ενδιαφέρον του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι παράλληλα και Πρόεδρος του Κέντρου πρόληψης κατά των Ναρκωτικών».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο παράρτημα της Άρτας του ΤΕΙ Ηπείρου, και πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ κ. Γρηγόριο Γκίκα και εκπροσώπους των εργαζομένων του Ιδρύματος και των σπουδαστών.Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα φθίνουσας πορεία κάποιων τμημάτων και ζητήματα που σχετίζονται με τη σύνδεση του εκπαιδευτικού Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Ο κ. Αργύρης τόνισε «πως επενδύουμε στη γνώση και την έρευνα των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιοχής όχι γενικά και αόριστα αλλά με στόχο τη συμβολή τους στη διαδικασία μετατροπής της παραγωγής της περιοχής σε ποιοτικά τρόφιμα με ποιότητα και ταυτότητα. Τα εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα πρέπει αν είναι βασικοί συνδιαμορφωτές του Πρωτοκόλλου Ποιοτικών Ηπειρωτικών Προϊόντων το οποίο θα δώσει στην Ήπειρο ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης. Το Ηπειρώτικο καλάθι προϊόντων με ταυτότητα και ποιότητα που θα είναι το εργαλείο διάδοσης της εικόνας και της αξίας του τόπου μας και ο ισχυρός μοχλός ενίσχυσης της παραγωγής, των παραγωγών και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης».Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου έγινε συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Άρτας κ. Γεώργιο Λάμπρου και εκπροσώπους του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Ο κ. Αργύρης συζητώντας με τους παρευρισκόμενους και ακούγοντας τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες του Νοσοκομείου ανέφερε πως « δεν είναι λύση ο συγκεντρωτισμός ενός νοσοκομειακού Καλλικράτη καθώς στο χώρο αυτό είναι άλλες οι ανάγκες και άλλη η πραγματικότητα. Η Ήπειρος διαθέτει τις υποδομές που μπορούν με σωστή διαχείριση και προγραμματισμό, να αποτελέσουν όχι μόνο τους βασικούς συνδιαμορφωτές του αισθήματος ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών , αλλά και πόλο έλξης για εξειδικευμένες παροχές Υγείας. Απαιτείται ο καθορισμός συγκεκριμένων εξειδικεύσεων ανά νοσηλευτικό ίδρυμα της ηπείρου πέρα από τις γενικές δυνατότητες κάλυψης των αναγκών των πολιτών».
Τέλος, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φιλοθέης, κ. Παναγιώτη Τσώλα, μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα.Ο κ. Τσώλας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Αργύρη και τόνισε πως «η επιλογή της υποψηφιότητάς του είναι η καλύτερη δυνατή για την Ήπειρο και την επιτυχία του νέου θεσμού της αιρετής Περιφέρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: