Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Οι ηπειρώτες της Αττικής στηρίζουν την υποψηφιότητα του Κώστα Κωνή


‘Γιατί πρέπει να στηριχτεί ένας ηπειρώτης στην Περιφέρεια Αττικής

Οι Ηπειρώτες της Αθήνας στηρίζουν την εκλογή του Κώστα Κωνή, ως Περιφερειακού Συμβούλου, υποψήφιου με τον συνδυασμό ''Αττική- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ- Με έργο πάμε μπροστά'', στην Περιφερειακή ενότητα ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, της Περιφέρειας Αττικής.

Επιστολή Κ. Κωνή στους κατοίκους της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η Αττική στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου εκλέγει Περιφερειάρχη.
Για πρώτη φορά, με τη μεταρρύθμιση "Καλλικράτης", ο Περιφερειάρχης Εκλέγεται, δεν διορίζεται. Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση ουσίας, μια αλλαγή υπέρ του πολίτη, υπέρ της συμμετοχής, υπέρ της δημοκρατίας.Στο χέρι μας είναι, από εμάς εξαρτάται, δική μας είναι η απόφαση που καθορίζει το μέλλον της Αττικής. Σήμερα η στάση ευθύνης όλων μας απαιτεί το αυτονόητο και επιβάλλει το συγκεκριμένο. Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη όπως η σημερινή, χρειάζεται ένα σταθερό και έμπειρο χέρι να χτίσει ένα νέο θεσμό που να στέκεται δίπλα στον πολίτη, όχι με λόγια αλλά με ιδέες και προτάσεις, με χειροπιαστό έργο.Με όρεξη για δουλειά, με πείσμα και γνώση, χωρίς κούφιες διακηρύξεις και προσανατολισμένοι στις ανάγκες και τις λύσεις, με συναίσθηση των εμποδίων και της κρισιμότητας της κατάστασης, προσερχόμαστε στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου και ζητάμε την εμπιστοσύνη σας και την ψήφο σας για την Περιφέρεια Αττικής.Για πρώτη φορά η ανάπτυξη της Αττικής, η ποιότητα της ζωής των κατοίκων της, η προοπτική της περιφέρειας μπορεί να αντιμετωπισθεί συνολικά και ολοκληρωμένα. Με πρόγραμμα και σχέδιο. Συγκεκριμένα είναι τα προβλήματα, συγκεκριμένες πρέπει να είναι και οι λύσεις.Οι παρεμβάσεις που αναπτύσσονται με λεπτομέρεια στο πρόγραμμά μας, θέτουν τις βάσεις για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Περιφέρειας σε κρίσιμους τομείς όπως:
* Υποδομές: Ανάπτυξη των υποδομών της Περιφέρειας, με την αναβάθμιση των μεταφορών και την επέκταση των αστικών συγκοινωνιών, την κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων, την αναβάθμιση επιλεγμένων περιφερειακών οδικών αξόνων και τη λειτουργική διασύνδεσή τους.
* Ανάπτυξη: Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προσέλκυση νέων επενδύσεων, ενίσχυση των επιχειρήσεων με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, διευκόλυνση για γρήγορη και διαφανή αδειοδότηση.
* Ποιότητα ζωής: Βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασία του Περιβάλλοντος, με έμφαση στις υποδομές για τη διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, την υδροδότηση, την προστασία της βιοποικιλότητας και των ορεινών όγκων της Αττικής. Ακόμη, την αποκατάσταση πληγεισών περιοχών και την πρόληψη κινδύνων από φυσικές καταστροφές, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του δικτύου αντιπλημμυρικής προστασίας.
* Αναζωογόνηση αστικών περιοχών: Αναζωογόνηση αστικών περιοχών με έμφαση στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος. Η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά μας, με την ασφάλεια να πρωτεύει.
* Θέσεις εργασίας: Δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας μέσω της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, προστασία της δημόσιας υγείας και ενίσχυση των υποδομών πρωτοβάθμιας φροντίδας.
* Πολιτισμός και τουρισμός: Πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη, μέσα από την ανάδειξη και την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του φυσικού κάλλους της Αττικής.
* Εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχείρησης: με την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, την συνεχή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού.
* Υγεία: Προστασία της δημόσιας υγείας, ενίσχυση των υποδομών.
* Κοινωνική αλληλεγγύη: Στήριξη των πολιτών με διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης και φροντίδας παιδιών, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της απασχόλησης και τη μείωση των ανισοτήτων, ιδιαίτερα στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.
Όλα αυτά πρέπει να γίνουν και θα γίνουν με διαφάνεια και σωστή διαχείριση στα οικονομικά, με οργάνωση των υπηρεσιών, με αποδοτικότερη λειτουργία. Λέμε ένα δυνατό "όχι" στα περιττά έξοδα, στις δαπάνες βιτρίνας και εντυπωσιασμού που, δυστυχώς, συχνά διαπιστώνουμε γύρω μας. Οδηγός μας στη διαχείριση ήταν, είναι και θα είναι ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα. Αυτές τις αρχές, της διαφάνειας, της σωστής διαχείρισης και της σύνεσης υπηρετήσαμε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Και το γνωρίζετε. Είναι η ώρα να στραφούμε στο μέλλον με πνεύμα συνεργασίας, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Να προσπεράσουμε συντηρητικές αντιλήψεις και πολιτικές.
Να αφήσουμε πίσω τις πρακτικές που θέλουν την αυτοδιοίκηση επαίτη του κεντρικού κράτους και εξάρτημα της κεντρικής διοίκησης.
Να γίνουμε ισότιμος συνομιλητής του.
Να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε, να πετύχουμε.
Εμείς, αυτή τη μάχη θα δώσουμε. Τη μάχη για τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Χωρίς να αγνοούμε τα εμπόδια, τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εποχής, θα δώσουμε στην Αττική τη μάχη για την ανάπτυξη, για τη ποιότητα ζωής, για το παρόν και το μέλλον.
Σε αυτό το μέτωπο σας καλώ να συναντηθούμε για να δώσουμε μαζί τη μάχη. Να συμπορευθούμε αποφασισμένοι και δυνατοί για να πετύχουμε αυτό που χρειαζόμαστε.

Λύσεις και έργο.
Γιατί με έργο πάμε μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: