Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Θα «σπάσουν» το φράγμα…

Στα 200 χιλ. προβλέπονται οι βροχοπτώσεις τον μήνα Οκτώβριο στην Ήπειρο. Ο κ. Ιωάννου εξέφρασε την ανησυχία μήπως υπάρξει «χαλάρωση» στο θέμα της πολιτικής προστασίας από
πλευράς των ΟΤΑ


Η θωράκιση του Νομού Πρέβεζας και τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη διάρκεια του Χειμώνα, κυριάρχησαν την Δευτέρα στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, υπό την προεδρεία του Νομάρχη Πρέβεζας κ. Βασίλη Ιωάννου. Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων φορέων, βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα για το χειμώνα που έρχεται.
Ο Νομάρχης Πρέβεζας είπε μεταξύ άλλων ότι μετά από μια πολύ επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο, ζητούμενο για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποτελεί στοίχημα ο φετινός χειμώνας να «κλείσει» με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Παράλληλα, ο κ. Ιωάννου εξέφρασε την ανησυχία μήπως υπάρξει «χαλάρωση» στο θέμα της πολιτικής προστασίας από πλευράς των ΟΤΑ, ενόψει των αλλαγών που επιφέρει ο Καλλικράτης και απηύθυνε έκκληση τόσο στους Δημάρχους όσο και σε όλες τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να θωρακίσουν το Νομό, αποτρέποντας δυσάρεστες ή ακόμη και επικίνδυνες καταστάσεις.
Εν τω μεταξύ αρκετά πάνω από τον μέσο όρο κυμαίνονται οι βροχοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι ποσότητες βροχής που καταγράφονται τους δύο παραπάνω μήνες ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο.
Ο μέσος όρος κυμαίνεται στα 120 χιλιοστά, όμως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 180 χιλιοστά, εκ των οποίων τα 80 χιλιοστά σημειώθηκαν σε μία μόνο μέρα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρη Μπαρτζώκα, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου τα ποσοστά βροχής ίσως ξεπεράσουν και το «φράγμα» των 200 χιλιοστών.
«Οι βροχές μας θέτουν σε επιπλέον εγρήγορση» τόνισε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων ο Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου. «Εμείς ήδη έχουμε ξεκινήσει μεγάλη αντιπλημμυρική παρέμβαση στον ποταμό Λούρο και μικρότερης έκτασης παρεμβάσεις στον Αχέροντα αλλά και στο ρέμα του Καρυδά» ανέφερε ο κ. Ιωάννου υπογραμμίζοντας ότι παρότι οι πιστώσεις είναι περιορισμένες τα έργα που έχουν δρομολογηθεί θα ολοκληρωθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: