Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Όλα δείχνουν Γιάννη Παπαλέξη

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Και η εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, την προηγούμενη Δευτέρα, υπό καταρρακτώδη βροχή, έστειλε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Περισσότερο σ’ όσους επιθυμούν να υποβαθμίσουν την προσπάθεια που γίνεται και την αποδοχή που συναντάει.
Ο Γιάννης Παπαλέξης δημιούργησε έναν συνδυασμό με νέους ανθρώπους, οι οποίοι πείθουν και για την δυνατότητα που έχουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, αλλά και για τις προθέσεις τους, που δεν είναι να καταλάβουν μια έμμισθη θέση, να ριζώσουν και να δημιουργήσουν ένα νέο κατεστημένο, που ως τέτοιο, ούτε και στα πιο απλά θέματα δεν μπορεί να παρέμβει. Νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν άποψη και δεν διστάζουν να την πουν. Νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν την δύναμη και για δημόσιο διάλογο για πολλά θέματα, είναι αυτοί που θα είναι δίπλα του την επόμενη ημέρα.
Αυτή λοιπόν η προσπάθεια είναι καταδικασμένη να πετύχει. Και θα πετύχει. Γιατί βρισκόμαστε στην αλλαγή εποχής. Όσοι κούρασαν και δεν έφεραν αποτέλεσμα για την καθημερινότητα του πολίτη, όσο κι αν παριστάνουν τους παράγοντες, δεν μπορούν πλέον να πείσουν για τις προθέσεις τους, ούτε να παραβιάσουν τη λαϊκή θέληση, που εκφράζεται καθημερινά και ζητάει την αλλαγή στα δημοτικά μας πράγματα.
Υπ’ αυτή την έννοια και όσοι επιμένουν να μεγαλοποιούν τις δυνατότητες κάποιων παραγόντων της πόλης, μάλλον βλέπουν σε αντίθετη κατεύθυνση, απ’ αυτή που βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Προχωράει λοιπόν ο συνδυασμός «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, έχει στο πλευρό του απλούς πολίτες, έχει δίπλα του την κοινωνία, γιατί απ’ αυτή προέρχεται και αυτή τον καταξίωσε να είναι ο δήμαρχος της νέας εποχής, λαμβανομένης υπ’ όψιν και της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Και είναι λογικό προς την κοινωνία να κινείται αυτό το διάστημα, γιατί την δύναμη την έχουν οι απλοί πολίτες που ήδη έχουν πειστεί και για την παρουσία του υποψηφίου δημάρχου, αλλά και για την δυνατότητα που έχει. Το διαπιστώνουμε όταν καταθέτει προτάσεις, οι οποίες είναι ουσιαστικές και αναδεικνύουν τις δυνατότητες που έχει η αυτοδιοίκηση, να κάνει τον τόπο μας καλύτερο και την καθημερινή ζωή του απλού πολίτη, πιο αισιόδοξη και όχι συνυφασμένη με προβλήματα που μπορούν να λυθούν. Γιατί φτάνουν όλα τα άλλα που έχει, να μην έχει και τα μικρά και καθημερινά, να τον απασχολούν.
Η προεκλογική πορεία του Γιάννη Παπαλέξη, δίνει αισιοδοξία όχι στον ίδιο γιατί θα εκλεγεί δήμαρχος. Δίνει αισιοδοξία στον πολίτη, γιατί βλέπει, ότι η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: