Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο κ. Παπαβασιλείου έχει το πρόβλημα

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Τελικά οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν! Ο υποψήφιος δήμαρχος, παρά τον ανηλεή πόλεμο που εδέχθη, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατέθεσε το ψηφοδέλτιό του και είναι τώρα έτοιμος για την μεγάλη προεκλογική πορεία, που όπως όλα δείχνουν θα τον δικαιώσει, γιατί μαζί του παλεύουν απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας, οι οποίοι είχαν το θάρρος να διαφωνήσουν με την επιλογή του κόμματός τους και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση του αυτονόητου.
Διαφώνησαν με την επιλογή που έγινε στο πρόσωπο του νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα, αυτά τα στελέχη προκαλούσε με την συμπεριφορά του. Προκλήσεις που έφτασαν στο ζενίθ, όταν στις εσωκομματικές εκλογές, θεωρούσε, β’ κατηγορίας στελέχη, αυτούς που είχαν ταχθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η πορεία του εκλεκτού της ΝΔ Άρτας, από τότε μέχρι τώρα, αντί να αμβλύνει τις αντιθέσεις, τις έκανε αξεπέραστες. Οι προκλήσεις προς όσους συζητούσαν με τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο, οι απειλές και όλα τα υπόλοιπα που εν πολλοίς είναι γνωστά οδηγούσαν κάθε φορά, στην μεγαλύτερη συσπείρωση των στελεχών της ΝΔ στον ανεξάρτητο συνδυασμό και λειτουργούσε αυτή η συσπείρωση εις βάρος του συνδυασμού του κ. Παπαβασιλείου.
Το αποτέλεσμα το είδαμε προχθές με την κατάθεση των συνδυασμών. Εμφανής η αδυναμία, ενός κομματικού υποψήφιου να συσπειρώσει τις δυνάμεις της κοινωνίας, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό να κάνει σημαντικά βήματα, σ’ ένα περιβάλλον, που δεν ήταν και το καλύτερο.
Ο ανεξάρτητος συνδυασμός ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο. Αυτό των φημών, που ήθελαν τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο, να μην μπορεί να καταρτίσει συνδυασμό, άρα οι πολίτες εμφανίζονταν διστακτικοί σε σχέση με την πορεία του. Τώρα το κλίμα αλλάζει. Οι πολίτες βλέπουν τον συνδυασμό να υπάρχει και συμπαρατάσσονται μαζί του. Και οι, τότε δύσπιστοι, σήμερα θα μετατραπούν σε κήρυκες του λόγου του ανεξάρτητου συνδυασμού, οπότε πολλαπλασιαζόμενα, θα έρθουν τα προβλήματα για τον κομματικό συνδυασμό.
Ένα πρώτο δείγμα, είδαμε στην εκδήλωση των εγκαινίων την περασμένη Παρασκευή. Τα υπόλοιπα ακολούθησαν την κατάθεση του συνδυασμού στο Πρωτοδικείο Άρτας. Αυτοί που άκουγαν για συνδυασμό νίκης, είδαν συνδυασμό ανακληθέντων εκ της αποστρατείας, όπως και σε προηγούμενα φύλλα έχουμε περιγράψει.
Η συνέχεια, θα είναι εξόχως ενδιαφέρουσα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: