Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο Γ. Παπαλέξης είναι δίπλα στην κοινωνία...


Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” Παναγιώτης Ταντήλας, δίνει έμφαση στα αγροτικά προβλήματα

Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και με μακρά ενασχόληση στα κοινά ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Παναγιώτης Τσαντήλας. Υποψήφιος στην δημοτική ενότητα Φιλοθέης, μιας και η καταγωγή του είναι απ’ τον Καλόβατο.
Είναι απ’ τους πρώτους που στήριξαν την υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαλέξη, χωρίς να τον αφορά το κομματικό χρίσμα, αφού θεωρεί πως η αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να είναι περισσότερο υπόθεση της κοινωνίας και λιγότερο των κομμάτων.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ’ την αποδοχή της πρότασης του συνδυασμού του, στις συζητήσεις που κάνει στα διάφορα χωριά του Δήμου Αρταίων, θεωρεί ότι στην συνείδηση των πολιτών η πρόταση Παπαλέξη, έχει κατοχυρωθεί.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην προεκλογική του πορεία, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πάνος Τσαντήλας, στα αγροτικά προβλήματα, μιας και αυτά είναι που θέτουν οι συμπολίτες του και γι’ αυτά αγωνιούν περισσότερο.
Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μιλάει σήμερα στην «Γ» και καταθέτει τις απόψεις του.



-Πως προέκυψε η υποψηφιότητά σας με τον συνδυασμό του Γιάννη Παπαλέξη;
-Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι η υποψηφιότητά μου, δεν είναι κομματική υποψηφιότητα. Γνωρίζω τον υποψήφιο δήμαρχο από πολύ καιρό και θεωρώ ότι είναι ο μόνος απ’ τους υποψηφίους, που μπορεί να αφουγκραστεί την κοινωνία και να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της σύνθεσης των απόψεων, της συνεννόησης, άρα και της αποτελεσματικότητας στην δράση της αυτοδιοίκησης. Έτσι λοιπόν από πολύ καιρό πριν, απ’ τις αρχές του έτους που συζήτησα με τον Γιάννη Παπαλέξη, θεώρησα ενδιαφέρουσα την συνολική του πρότασή του, άρα αξίζει τον κόπο να μπεις στην προσπάθεια, να εργαστείς και να μείνει κάτι στον τόπο μας. Επί πλέον θεωρώ σίγουρο ότι ο Γιάννης Παπαλέξης, θα εργαστεί ως καθαρά αυτοδιοικητικός παράγοντας και φυσικά για όλο το Δήμο, όλα τα χωριά και όχι μόνο την πόλη.

-Έχει αποδοχή η πρόταση και ο συνδυασμός σας, στα χωριά που κινείστε καθημερινά και συζητάτε με τους πολίτες;
-Η αποδοχή είναι πρωτόγνωρη. Όλοι οι πολίτες, ιδιαίτερα των χωριών της πεδιάδας, βλέπουν την πρόταση του συνδυασμού μας, ως την καλύτερη, για να λειτουργήσει στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με τον Καλλικράτη. Οι πολίτες της πεδιάδας, περιμένουν απ’ τη νέα δημοτική αρχή που θα είναι ο συνδυασμός μας. Το πρόγραμμα που έχει ήδη κυκλοφορήσει και διανέμεται στους πολίτες, έχει ουσιαστικές αναφορές στον αγροτικό τομέα και τα προβλήματα που υπάρχουν. Η αυτοδιοίκηση άλλωστε, όπως είναι γνωστό πρέπει να έχει καθοριστικές παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα. Αυτή είναι και η θέση του συνδυασμού μας και θεωρώ σίγουρο ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν απ’ το νέο δήμαρχο θα είναι ουσιαστικές και θα δείξουν άμεσα τα αποτελέσματά τους. Γενικά πιστεύω ότι ο συνδυασμός μας, θα έχει ως προτεραιότητα τα αγροτικά προβλήματα και για το λόγο αυτό τον εμπιστεύονται οι κάτοικοι της πεδιάδας.

-Σωστό είναι να δοθεί έμφαση στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, αλλά υπάρχουν και προβλήματα στην πόλη.
-τα προβλήματα στην πόλη τα βιώνουμε καθημερινά όλοι μας. Καθημερινά όλοι οι πολίτες του νέου Δήμου κινούνται στην πόλη και γνωρίζουν τα προβλήματα, όπως και εγώ πολύ καλά τα γνωρίζω. Για τον συνδυασμό μας, θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα αυτά τα προβλήματα. Να μιλήσουμε για το κυκλοφοριακό… θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές τομές και παρεμβάσεις. Υπάρχουν προβλήματα που θεωρούμε πως με μικρές παρεμβάσεις, λύνονται άμεσα. Τα έχει υπ’ όψιν του ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και απ’ όσο γνωρίζω έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μιλήσουμε για την καθαριότητα. Οι υπηρεσίες καθαριότητας, στο νέο διευρυμένο Δήμο Αρταίων, θα πρέπει να αναδιοργανωθούν και να γίνουν αποτελεσματικότερες, για να μην ξαναδούμε εικόνες με τους δρόμους γεμάτους σκουπίδια, όπως έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια. Τα σχολεία και στην πόλη και στα χωριά, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μικρά και μεγάλα και θα πρέπει να τα δούμε και σε μικρό χρονικό διάστημα απ’ την ανάληψη των καθηκόντων μας να δώσουμε λύσεις. Είναι πολλά τα προβλήματα στην πόλη, αλλά επιμένω είναι ίδια και μ’ αυτά των χωριών και θα πρέπει συνολικά να αντιμετωπιστούν. Θα μπορούσα να μιλήσω και για πολλά άλλα προβλήματα, αλλά θα περιοριστώ καταλήγοντας να επικεντρώσω σε δυό μεγάλα θέματα. Τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Για τον πολιτισμό έχουν γίνει βήματα και στην Άρτα και τα χωριά και το ζητούμενο είναι ο Δήμος να παίξει έναν συντονιστικό ρόλο, ώστε το παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν να είναι υψηλής ποιότητας και να βαδίσει μαζί με την προβολή των μνημείων μας, που τόσον καιρό συζητάμε και δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα. Για τον αθλητισμό, τα πράγματα είναι γνωστά. Σ’ όλα τα χωριά, αλλά και στην πόλη παρατηρείται κατακερματισμός των αθλητικών δραστηριοτήτων, που σημαίνει ότι οι προσπάθειες δεν μπορεί να έχουν το αποτέλεσμα που θα έπρεπε. Και σ’ αυτόν τον τομέα ο Δήμος μπορεί να παίξει συντονιστικό ρόλο, να ενισχύσει προσπάθειες, να παίξει ρόλο στην ενοποίηση των προσπαθειών, αλλά και στην δημιουργία υποδομών, που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

-Υπάρχουν και τα κοινωνικά προβλήματα…. Υπάρχει πρόταση απ’ τον συνδυασμό σας;
-Το υποστηρίζω σε κάθε συζήτηση και φυσικά το προτείνουν και οι συμπολίτες μας, με τους οποίους όπως σας είπα, συνομιλώ καθημερινά. Τα κοινωνικά προβλήματα θα πρέπει να μπουν σε πρώτο πλάνο. Ο συνδυασμός μας, έχει σοβαρή πρόταση κοινωνικής παρέμβασης, σε άτομα που πάσχουν, σε άτομα που δεν έχουν που να ζήσουν, σε άτομα που βρέθηκαν κάτω απ’ την μάστιγα των ναρκωτικών, σε άτομα που δεν έχουν κανέναν να τους συμπαρασταθεί. Είμαι σίγουρος ότι εμείς ως δημοτική αρχή, θα λειτουργήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο τις κοινωνικές υπηρεσίες. Τα προβλήματα τα βλέπουμε όλοι καθημερινά. Και πραγματικά καθημερινά απορώ, γιατί για κάποιους συμπολίτες μας, που έχουν πρόβλημα και είναι γνωστό, δεν ενδιαφέρεται κανένας. Θα πρέπει να στελεχωθεί κατάλληλα και να λειτουργήσει η κοινωνική υπηρεσία και είναι σίγουρο πως θα επιτελέσει σοβαρό έργο. Θα πρέπει να συμπληρώσω ότι η κοινωνική παρέμβαση, δεν αφορά μόνο στα ζητήματα, που έθεσα ως πρώτα. Κοινωνική παρέμβαση εγώ θεωρώ την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων του νέου Δήμου, που απ’ όσα γνωρίζω είναι πολλοί. Θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες, για την δημιουργία και την λειτουργία «τράπεζας γης», σε διάφορα σημεία του νέου Δήμου. Είναι στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας και θεωρώ ότι για το θέμα αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, έχει και άποψη ως μηχανικός που είναι και ευαισθησία ως άνθρωπος της κοινωνίας που είναι όπως σας είπα και πριν.

-Ποιο θα είναι το θέμα, στο οποίο στοχεύετε να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα;
-Είναι ένα θέμα το οποίο και κατά το επόμενο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, θα πρέπει να συζητήσουμε όλοι οι υποψήφιοι, αλλά και οι πολίτες. Ούτε η πόλη να αναπτυχθεί περισσότερο εις βάρος των χωριών, ούτε τα χωριά εις βάρος της πόλης. Η όποια προσπάθεια γίνεται να αφορά όλο το εύρος του Δήμου και φυσικά να μην ασκηθεί η πολιτική της παλιάς εποχής. Ότι δηλαδή το τάδε χωριό μας ψήφισε και πρέπει να προσεχτεί και να γίνουν έργα, ενώ το διπλανό που δεν μας ψήφισε να μείνει όπως είναι και να μην γίνει τίποτα. Η ισότιμη ανάπτυξη όλων των σημείων του Δήμου Αρταίων, είναι για μένα το μεγάλο ζητούμενο και να σας πω ότι δεν θα διστάσω να έρθω σε «κόντρα» με όποιον προσπαθήσει να περάσει την αντίθετη αντίληψη. Καταλήγοντας σας διαβεβαιώνω για κάτι. Ότι ο συνδυασμός, ως δημοτική αρχή, δεν θα ασκήσει πολιτική της παλιάς εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: