Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Κινείται με αποτελεσματικότητα

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Μπορεί να δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι οι αντίπαλοί του, μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον συνδυασμό του δημάρχου Φιλιππιάδας και υποψηφίου δημάρχου Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση, αλλά καθώς περνούν οι ημέρες, δείχνει να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και στις προεκλογικές εξελίξεις στο νέο Δήμο, αυτός να παίζει καθοριστικό ρόλο.
Αφορμή λαμβάνουμε από την προχθεσινή εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και η παρουσία των πολιτών απ’ όλα τα σημεία του Δήμου, έδινε δυναμική στον συνδυασμό, αλλά και την αισιοδοξία που απαιτείται για το νέο Δήμο, αλλά και για τον προεκλογικό του αγώνα.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ομιλία του Δημήτρη Γιολδάση, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν τον απασχολούν οι άχρηστες αντιπαραθέσεις τω ημερών, που κάποιοι μπορεί να τις δημιουργούν τις εντυπώσεις και μόνο.
Ξεκαθάρισε ότι ο στόχος του είναι να ενωθούν οι πολίτες, για να δουν την επόμενη ημέρα,, να δουν τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και είναι πολλά. Το σημαντικότερο στην υπόθεση αυτή, είναι αυτό που επεσήμανε και υπερτόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού. Οι καιροί είπε απαιτούν την συνεννόηση των πολιτών, πάνω στα πραγματικά προβλήματα και τους ουσιαστικούς στόχους που έχουν τεθεί και με βάση την διοικητική μεταρρύθμιση. Η συνεννόηση, που δεν είναι ζητούμενο μόνο για το Δήμο Ζηρού. Είναι η αναζήτηση της εποχής, γιατί όλοι διαπιστώσαμε ότι τόσες δεκαετίες, που ο ένας κατηγορεί τον άλλον, χωρίς μ’ αυτόν τον καβγά να οικοδομείται τίποτα, οι πολίτες δεν έχουν ωφεληθεί σε τίποτα, οι πολίτες είναι αυτοί που διαρκώς χάνουν.
Γενικά σε νέα πλαίσια, η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Ζηρού Δημήτρη Γιολδάς. Επιζητεί αυτό που και η εποχή μας επιζητεί. Την συνεννόηση των πολιτών, που την θέτει ως προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης, η οποία στην καθημερινή της δράση, θα είναι πιο σύνθετη, μιας και τα μεγέθη μεγαλώνουν και η πολιτική που θα ακολουθηθεί θα πρέπει, αναγκαστικά, να είναι πιο σύνθετη.
Και με την αίσθηση υπεροχής που έδειξε και η προεκλογική του ομιλία, ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, μπορεί να βλέπει τις εκλογές με μεγάλη αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: