Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ απ' την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

Μεγάλη… βαζούρα στην Ανέζα, όταν την επισκέφτηκε ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος είχε την ατυχία να συνοδεύεται από ελάχιστα μέλη του συνδυασμού του και τα υπόλοιπα που είχαν ενδιαφέρον να είναι εκεί, δεν ειδοποιήθηκαν να παραβρεθούν. Έμαθαν όμως το τι έγινε και ακολούθησαν τα πιο δυσάρεστα…

Παραιτήθηκε από υποψήφια νεαρή δικηγόρος, η οποία στην πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου ήταν δίπλα του και πραγματικά είχε την δυνατότητα να φέρει κόσμο στον συνδυασμό πολύ κόσμο. Η ίδια προς το παρόν, δεν επιθυμεί να κάνει δηλώσεις όπως μάθαμε. Όμως με τον καιρό όλο και κάτι θα γίνει, όλο και κάτι θα πει.

Και το καλό είναι ότι εκεί που ψάχνει να βρει υποψηφίους, χάνει. Δεν βρίσκει κανένα αξιόλογο πρόσωπο να κάνει παιχνίδι, χάνει και κάποια αξιόλογα πρόσωπα που τον είχαν εμπιστευτεί από την πρώτη στιγμή, οπότε τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο και μπορεί να βρεθεί σε πολύ πιο δύσκολη θέση, απ’ τον ανεξάρτητο υποψήφιο, για τον οποίο δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει ψηφοδέλτιο.

*****

Κι εκεί που το περιβάλλον του κ. Παπαβασιλείου δήλωνε ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χρήστος Παπάζογλου, δεν θα κάνει ψηφοδέλτιο, αυτός ανακοινώνει υποψηφίους και μάλιστα με κοινωνική αναγνώριση και προσφορά. Άνθρωποι που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να λειτουργήσουν υπέρ του συνδυασμού, άρα και εις βάρος του δημαρχονομάρχη, που έβαλε τα «παπαγαλάκια» να δηλώνουν ότι δεν θα γίνει ο συνδυασμός.

Να αναφέρουμε τα παραδείγματα. Ο γιατρός Γιώργος Μαντέλος, επιμελητής στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Άρτας. Υποψήφιος με δυναμική και φυσικά με πολύ κόσμο, που θα τον στηρίξει δυναμικά. Είναι μπορούμε να πούμε η έκπληξη απ’ την πλευρά του Χρήστου Παπάζογλου, ο οποίος, μαθαίνουμε ετοιμάζει κι άλλες.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ Βαγγέλης Καψάλης, που είναι και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ηλεκτρολόγων Άρτας. Γνωστός στην Άρτα, έχει την δυνατότητα να φέρει κόσμο μαζί του. Έχει επίσης την δυνατότητα να βάλει το δημαρχονομάρχη σε… τρέξιμο για να δει αν θα τον διαγράψουν τα στελέχη του Σαμαρά, τα οποία και στήριξε την εποχή που τα πολεμούσε ο δημαρχονομάρχης.

Ο υπάλληλος του ΟΤΕ Γιώργος Παπαμιχαήλ, έχει την δική του πορεία. Μπορεί την ώρα που ανακοινωνόταν ο συνδυασμός να πήγαινε προς το Ολυμπιακό Στάδιο, για να δει την ομαδάρα του, που έχασε και φυσικά να στεναχωρήθηκε, αλλά εκλογικά δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σαν τον Παναθηναϊκό. Έχει τον κόσμο του και μπορεί να συνεισφέρει στον ανεξάρτητο συνδυασμό του Χρήστου Παπάζογλου.

Την κάνει, σιγά – σιγά την διαφορά ο Χρήστος Παπάζογλου και ας περιμένει και τις υπόλοιπες ανακοινώσεις ο δημαρχονομάρχης και τα «παπαγαλάκια» του.

*****

Να γράφουμε και κάτι για να θυμηθούμε και λίγο τα παλιά, τώρα που ο απερχόμενος δήμαρχος Πάνος, κάνει τα πάντα για να τιμήσει τον αείμνηστο Κώστα Βάγια, το όνομα του οποίου έδωσε στο εκθεσιακό κέντρο, δημιούργημα δικό του άλλωστε…

Ήταν τέτοια εποχή το 2002, που ο δήμαρχος Πάνος είχε κερδίσει τις εκλογές. Ο αείμνηστος Κώστας Βάγιας, όντας δήμαρχος είχε κάνει μια επίσκεψη στο εκθεσιακό κέντρο, εκεί όπου επί δημαρχίας του λειτουργούσε και φυτώριο. Και σκέφτηκε να πάρει κάποια φυτά, τα οποία ήταν δικά του… Όλα δικά του ήταν, αλλά τέλος πάντων. Εκεί παραμόνευε ο εκλεκτός (τότε) του δημάρχου Πάνου, Θανάσης Βαϊτσης, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία, να συλλάβει τον τότε δήμαρχο, γιατί τάχα έκλεβε την περιουσία του Δήμου. Πήγε η Αστυνομία, αλλά ουδείς διανοήθηκε να πει τότε στον Κώστα Βάγια, ότι έκλεβε και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Όμως την επόμενη μέρα βγήκε το έντυπο του δημάρχου Πάνου και κατέγραψε το γεγονός. Ότι η ηττηθείς τότε δήμαρχος πήγε να κλέψει την περιουσία του Δήμου και οι χαρακτηρισμοί, γι’ αυτόν που σήμερα επαινούν, περίσσεψαν.

Να θυμούνται οι συμπολίτες μας, γιατί στην πολιτική δεν πρέπει να ξεχνιούνται τα πάντα. Αντίθετα τα πάντα πρέπει να γίνονται διδάγματα.

*****

Να θυμηθούμε και κάτι άλλο, το οποίο όσοι υπερασπίζονται τον αείμνηστο Κώστα Βάγια το ξεχνούν. Το καταγράφουμε ως αυτόπτες μάρτυρες και τα γεγονότα δεν χωρούν αμφιβολία από κανέναν. Όταν λοιπόν το 2002 έχασε τις εκλογές, ήταν προγραμματισμένο να κατασκευαστεί το δεύτερο Κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή Τριγώνου, έργο το οποίο σ’ εκείνο το σημείο θα ήταν σημαντικό για τον αθλητισμό στην Άρτα. Τότε επενέβη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πάνος και είπε αυστηρά στον Κ. Βάγια. Δεν θα προχωρήσει το έργο εκεί. Θα το κάνω εγώ στους Κωστακιούς. Ο αείμνηστος σεβάστηκε την επιθυμία του νεοεκλεγμένου δημάρχου, άρα και την επιθυμία του λαού, δεν άρχισε το έργο στο Τρίγωνο και άρχισε να κατασκευάζεται στους Κωστακιούς και φυσικά δεν τελείωσε, ούτε πρόκειται να τελειώσει…

Τώρα που είμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο απερχόμενος δήμαρχος «δίνει τα ρέστα του» για να κλείσει το θέμα της Ψαραγοράς, την στιγμή που γνωρίζει ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, έχουν ζητήσει να μην προχωρήσει το θέμα αυτό, ο απερχόμενος δήμαρχος Πάνος, «τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του». Και προπηλακίζει όποιον έχει αντίθετη άποψη. Είναι η διαφορά στην λειτουργία των ανθρώπων, την οποία όσο κι αν θέλει κανένας να κρύψει, δεν κρύβεται.

*****

Τυχερός ο Δημήτρης Βλαχοπάνος… Γλίτωσε τα χειρότερα… Έτοιμοι ήταν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, να τον καταχεριάσουν όταν πήγε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μιλήσει για το αίτημα των πολιτών να μην εκχωρηθεί η Ψαραγορά στους ιδιώτες.

Φυσικά η απερχόμενη δημοτική αρχή, με την συμπεριφορά της έδειξε πως τόσο καιρό αξιοποιούσε την άποψη των πολιτών. Για… μπάτσες τους είχαν τους πολίτες και κάποιοι εκλεκτοί του απερχόμενου, μπορεί να τους έβλεπαν και για άλλες δουλειές. Τι να λέμε τώρα…

*****

Με τον συνδυασμό του δημάρχου Κομποτίου Στάθη Γιαννούλη, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Πέτα Θόδωρος Σερβετάς, δίνει τον δικό του αγώνα και την δική του δυναμική στον συνδυασμό που μετέχει. Μαχητικός, όπως πάντα ο Θόδωρος Σερβετάς, εκτιμάει [ως με τον Στάθη Γιαννούλη, ο νέος Δήμος Ν. Σκουφά, θα κάνει βήματα προόδου και θα πορευτεί με στόχο την ανάπτυξη.

Γενικά πάντως, οι κινήσεις και οι επιλογές του Στάθη Γιαννούλη, είναι σημαντικές και δημιουργούν την δυναμική νίκης, που πρέπει να έχει ο κάθε συνδυασμός. Επί πλέον ο ίδιος με την παρουσία του πείθει τους πολίτες και του πρώην Δήμου Πέτα και του Δήμου Αράχθου. Μπορεί λοιπόν να κάνει την διαφορά και θα την κάνει…

*****

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν στην Άρτα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του Βαγγέλη Αργύρη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ». Θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης και θα γίνει η παρουσίαση του συνδυασμού για το νομό μας.

Σημαντικά ονόματα στον συνδυασμό, σημαντική η κυβερνητική εκπροσώπηση, διά του Κώστα Σκανδαλίδη, που τυχαίνει να είναι και κουμπάρος με τον υποψήφιος αντιπεριφερειάρχη, οπότε η κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται και το εκλογικό κέντρο, θα είναι γεμάτη από κόσμο.

Δεν θα παραβρεθεί ο πρώην αντιδήμαρχος, νυν πρόεδρος της Κωστηλάτας και αξιοβίωτος υποψήφιος Γιάννης Παπαγιάννης. Θα είναι σε περιοδεία στα χωριά.

Βέβαια ο Σωτήρης Βασιλάκης θα είναι εκεί κι έχει τον τρόπο του, να επικοινωνήσει με όσους έτυχε να μην δει μέχρι τώρα. Θα φροντίσει πρώτα να μάθει, αν έχουν δώσει το λόγο τους κάπου και ακολούθως να αρχίσει η συζήτηση. Πάει πολύ καλά ο Σωτήρης και δεν μπορούμε ν αποκλείσουμε την πρωτιά…


Απλά είναι τα πράγματα. Ο δήμαρχος Πάνος είναι αποφασισμένος να κάνει ζημιά στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη και φυσικά στο ΠΑΣΟΚ, που για δέκα έξι χρόνια, τον συντηρούσε στην δημόσια ζωή, χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως.
Το θέμα είναι να γνωρίζουν οι πολίτες το ρόλο που παίζει και να μην… τσιμπάνε στους δήθεν προβληματισμούς του, για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάρει τις εκλογές και να ακολουθούν την προτροπή του να στηριχτεί ο δημαρχονομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, όπως επιθυμεί ο απερχόμενος.
Και απ’ όσα μαθαίνουμε είναι πολλοί αυτοί που έχουν διαπιστώσει το πώς ο απερχόμενος προσπαθεί να κάνει πράξη τις επιθυμίες του και του γυρίζουν την πλάτη.
Όχι να περάσει και ένα τόσο άθλιο παιχνίδι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: