Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Με δυναμική στον αγώνα ο Γ. Ζυγούρης


Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Παίζει πολύ δυνατά στον προεκλογικό αγώνα, για το Δήμο Ζηρού, ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης και η προσπάθεια που πριν αρκετό ξεκίνησε, μέλει να αποτελέσει το παράδειγμα για την αυτοδιοίκηση και την θέληση των πολιτών να ξεφύγει αυτή απ’ την κομματική κηδεμονία, που την οδήγησε στην απαξίωση.
Με στελέχη απ’ όλους τους κοινωνικούς και κομματικούς φορείς, στο ψηφοδέλτιό του, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης κινείται σ’ όλα ατ χωριά του νέου Δήμου και απολαμβάνει την εκτίμηση των συμπολιτών του, οι οποίοι βλέπουν μπροστά τους την αλλαγή σελίδας στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, παράλληλα και με τον Καλλικράτη, που στοχεύει στην ουσιαστική ανάπτυξη όλων των νέων Δήμων της χώρας μας.
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που ανακοίνωσε (σ.σ. δημοσιεύονται στην σελίδα 12) ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης δείχνουν πως οι πολίτες του Δήμου Ζηρού, έλαβαν το μήνυμα της προσπάθειας για ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, απαλλαγμένη από τακτικές του παρελθόντος, όπου δεν κυριαρχούσε η ουσία στην αναζήτηση της προοπτικής κάθε τόπου.
Η αυτοδιοίκηση, όπως λειτούργησε μέχρι τώρα στο Δήμο Φιλιππιάδας, όπου κατά κύριο λόγο εξελίσσεται ο προεκλογικός διάλογος, φαίνεται πως δεν κάλυψε τις αναζητήσεις των πολιτών και δεν βοήθησε στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου, όπως ο καθένας απ’ την μεριά του και απ’ τον χώρο που κινείται επιθυμούσε και είχε οραματιστεί.
Τα προβλήματα είναι πολλά. Και στην παρούσα δημοτική αρχή περισσεύουν, μιας και η εσωστρέφεια και η γκρίνια για το τι έγινε και τι δεν έγινε, δείχνει αμήχανη να παρακολουθήσει την κίνηση των πολιτών και να προχωρήσει μαζί τους. Δείχνει τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό να της στερούν την δυνατότητα επικοινωνίας με τους πολίτες, οι οποίοι στρέφονται στον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Ζυγούρη.
Αυτός λοιπόν οδηγεί την κούρσα και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι ο νικητής των εκλογών, με σαφέστατη την δέσμευση να καταστήσει την αυτοδιοίκηση στο νέο Δήμου ουσιαστικά ανεξάρτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: