Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πέφτουμε αμαχητί

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΚΑΡΑΝΗ

Τι άλλο περιμένουμε να ξυπνήσουμε ως λαός; Νομίζουμε ότι ο εχθρός θα μπει με τανκ και θα κατεβάσει την σημαία από την Ακρόπολη; Νομίζουμε ότι ο φασισμός θα κάνει την έφοδό του όπως πριν 70 χρόνια; Νομίζουμε ότι θα πάρουμε το όπλο και θα ανέβουμε σαν τους προγόνους μας στα βουνά για να αντισταθούμε; Για όποιον δεν το έχει καταλάβει ή για όποιον κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει η εισβολή στην χώρα έχει γίνει και οι εισβολείς δεν έχουν την γενναιότητα να σε χτυπήσουν κατά μέτωπο αλλά να σε αποδυναμώσουν τόσο που να μη μπορείς ούτε στα πόδια σου να σταθείς. Με τον φερετζέ της Δημοκρατίας και με την ψευδαίσθηση ότι εσύ Έλληνα διοικείς αυτόν τον τόπο, χάνεις κομμάτι – κομμάτι δημοκρατικά κάθε σου δικαίωμα και κάθε ελευθερία που αποκτήθηκε από χιλιάδες κυβικά αίματος και αγωνιών.
Η κυβέρνηση πια μας έχει γραμμένους κανονικότατα κάτω από τα παλιά της παπούτσια Armani. Μέσα σε ένα βράδυ καταστρατηγεί δημοκρατικά δίκαια για να ολοκληρώσει αυτό για το οποίο ήρθε να πράξει: Να μας πουλήσει τόσο φθηνά εις το όνομα της Σωτηρίας μας. Κάθε στιγμή που περνάει τα κεκτημένα δικαιώματα όλων των Ελλήνων ξεπουλιούνται για ένα παιχνίδι που δεν αφορά κανέναν από εμάς αλλά δυναμώνει με τον τρόπο αυτό την εξουσία . Με το πρόσχημα του ανεφοδιασμού της αγοράς καταναλωτικών «αγαθών» η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία με την οποία όποιος «κακός» φορτηγατζής δεν κάνει αυτό που το πει η εξουσία-αφεντικό όχι μόνο θα χάνει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος αλλά θα φυλακίζεται κιόλας ως εχθρός της πατρίδας.
Δηλαδή επειδή η σερβιέτα που θα πουλούσε το super market δεν θα είναι σε παράταξη στο ράφι στείλε φυλακή αυτόν που σου κινούσε την αγορά για χρόνια γιατί χάνει το εμπόριο εξαιτίας του δικαιώματος να αγωνίζεται για τα κεκτημένα και πληρωμένα με σκληρή δουλειά δικαιώματά του. Δηλαδή αν δεν το κατάλαβες καλά φορτηγατζή μου, η σερβιέτα σε νίκησε κατά κράτος. Και επειδή θα είναι πολύ αυτοί που θεωρούν ότι καλά σε κάνουν, ίσως δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι όταν οι ίδιοι θα αγωνίζονται για τα δικά τους δικαιώματα δεν θα έχουν απέναντί τους τον πολιτικό αλλά τον εισαγγελέα που άνευ καταγγελίας θα έχει το δικαίωμα να τους περάσει από το εδώλιο ως εχθρούς της πατρίδας.
Το κράτος επειδή, φορολογούμενε επαγγελματία και φορολογούμενε καταναλωτή Έλληνα, σε θεωρεί κλέφτη (κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια) θα σου επιβάλλει, για να μην κουράζεσαι τάχα μου, μία έξυπνη κάρτα η οποία θα καταγράφει τις αγορές σου. Και εσύ χαίρεσαι που θα έχεις μία ηλεκτρονική καρτούλα να κινείσαι από το να μαζεύεις αποδείξεις. Το ότι το Κράτος κάνει έλεγχο στην προσωπική σου ζωή γνωρίζοντας από το πόσα ροδάκινα τρως μέχρι πόσα κωλόχαρτα χρησιμοποιείς στην τουαλέτα δεν σε ενδιαφέρει καθόλου. Θα σε ενδιαφέρει όμως όταν θα ξέρουν τι διαβάζεις για να ανοίξει το μυαλό σου αλλά και σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου να ορίζουν την αγορά χωρίς να έχεις κάποια στιγμή καμία επιλογή πέρα από αυτή που θα σου πασάρουν υπογείως.
Αν αγωνίστηκες πολύ για να φθάσεις στα 739 ευρώ κατώτατο μισθό κακώς έκανες διότι σε λίγο δεν θα ορίζεις εσύ το μισθό σου αλλά ο μεγαλοεπιχειρηματίας που με το τρικ της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που θα είναι η επιχείρησή του θα στον κατεβάζει απότομα στα 590 με τις ευλογίες του κράτους. Όχι δεν θα μπαίνουν στο παιχνίδι οι μικρομεσαίοι βιοπαλαιστές. Η υπουργός το είπε καθαρά: «… όταν πάει να κλείσει μια επιχείρηση και κινδυνεύουν με απόλυση 1.000 άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα». Το συγκεκριμένο διάστημα δεν το γνωρίζουμε αλλά πολύ εύκολα κάθε εξάμηνο η επιχείρηση των 1000 ατόμων θα έχει πρόβλημα και θα πρέπει οι κυβερνώντες να τους το λύσουν. Και μην σκεφθείς να κατέβεις στον δρόμο γιατί θα μπεις σε τροπολογία που όχι μόνο θα χάσεις την δουλειά σου αλλά θα δικαστείς ως εχθρός που τόλμησες να φέρεις σε δύσκολη θέση τόσο τον επιχειρηματία αλλά και την πατρίδα που όλα τα κάνει για το κοινό καλό.
Ακόμα όμως και την Παιδεία δεν την άφησαν απ’ έξω. Διότι εκεί έχει πολλά φράγκα η «επιχείρηση». Εφόσον φθάσαμε στο σημείο να βάζουμε manager που θα ορίζουν («συμβουλευτικά» πάντα!) για την συνέχεια της χώρας, που δεν είναι κανένας άλλος παρά οι νέοι της, χάνουμε όχι απλώς το κάστρο αλλά την ψυχή και το όραμα.
Ξέρουν πολύ καλά που χτυπούν αυτά τα τανκ των εισβολέων. Δεν βομβαρδίζουν πόλεις. Βρίσκουν στόχο κατευθείαν στην καρδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: