Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Υπόγειες διαδρομές για το Δήμο Αρταίων

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Δεν είναι το θέμα της Ψαραγοράς, η μόνη ενασχόληση του απερχόμενου δημάρχου Πάνου Οικονομίδη και των στενών συνεργατών του. Η αγωνία τους για το αν θα εκλεγεί δήμαρχος ο νυν νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, είναι εμφανής και μπορεί να την αντιληφθεί όποιος συζητήσει μαζί τους και αναρωτηθεί το τι μπορεί να προκύψει απ’ τις επικείμενες εκλογές.
Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας, που έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης, είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να χάσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, που υποστηρίζεται απ’ το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που έχει φέρει στην δημόσια ζωή τον κ. Οικονομίδη. Να μην ξεχνιόμαστε… Με συνοπτικές διαδικασίες εκλέχτηκε βουλευτής και με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και πρόταση του νυν υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη, την εποχή που ήταν γραμματέας της ΝΕ Άρτας του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε για οχτώ χρόνια δήμαρχος Αρταίων, χωρίς να μπορεί να έχει κάτι θετικό στον απολογισμό της οχταετίας.
Και τώρα νάτος… Τάχα πικραμένος, που το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αποσύρει την… αιώνια στήριξη προς το πρόσωπό του, αρχίζει τις συζητήσεις με προβληματισμό, για το αν μπορεί να εκλεγεί ο υποψήφιος του κόμματος και οδηγεί την συζήτηση, στο ότι με βάση το λάθος της επιλογής που έκανε το ΠΑΣΟΚ, θα εκλεγεί δήμαρχος ο νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου. Βάζει και λίγη θλίψη στην συζήτηση που κάνει, για να πεισθεί όποιος τον ακούει, ότι η καλύτερη λύση είναι να στηριχτεί ο εκλεκτός της ΝΔ, για να αντιληφθεί το ΠΑΣΟΚ, ότι έκανε λάθος επιλέγοντας ως υποψήφιο τον Γιάννη Παπαλέξη.
Το ίδιο κάνουν και οι πρεσβευτές του λόγου του απερχόμενου, οι στενοί του συνεργάτες του δηλαδή. Αυτοί δηλαδή που με κάθε τρόπο προκάλεσαν τους πολίτες, οι οποίοι στις δημοσκοπήσεις που έγιναν με κάθε τρόπο δήλωσαν ότι πρέπει να φύγει η παρούσα δημοτική αρχή.
Παιχνίδια, που στον αντίπαλο χώρο είχαν παιχτεί με επιτυχία, κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο και εξ αυτών είχε βγει ωφελημένος ο απερχόμενος δήμαρχος. Όλοι τα θυμούνται και λένε πως κατά τον ίδιο τρόπο επιχειρεί και τώρα να λειτουργήσει ο Πάνος Οικονομίδης, απ’ την μια για να… ανταποδώσει και απ’ την άλλη δεν μπορεί να… συγχωρέσει αυτούς που αποφάσισαν να αποσύρουν την στήριξη από το πρόσωπό του και να τον… στερηθούμε για τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: