Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«ΧΡΙΣΤΟΦ. ΡΙΖΟΣ, ο ευεργέτης της Πρέβεζας και του Συρράκου»

Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Τζιόβα που διοργάνωσαν, το Πνευματικό Κέντρο Συρράκου, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας και η Διαχειριστική Επιτροπή του
Κληροδοτήματος Χρ. Ρίζου


Ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της ιστορίας και των παραδόσεων του Συρράκου και της Πρέβεζας έρχεται να προσθέσει το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Τζιόβα με τίτλο «Χριστόφορος Ρίζος, ο ευεργέτης της Πρέβεζας και του Συρράκου». Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου που διοργάνωσαν στην πόλη μας, το Πνευματικό Κέντρο Συρράκου, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας και η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Χρ. Ρίζου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Κλάπας στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι η Πρέβεζα οφείλει πολλά στους Συρρακιώτες και ιδιαίτερα στο Χριστόφορο Ρίζο.
Αναφέρθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών και σημείωσε ότι η ολοκλήρωσή του έχει ενταχθεί μετά από μελέτη και πρόταση του Δήμου σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Το δήμαρχο Πρέβεζας για τις προσπάθειες που έκανε για το Μουσείο Συρρακιωτών ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Συρράκου κ. Γιάννης Αργύρης, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεχιζόμενη συνεργασία με τον συγγραφέα.
Ακούραστο ερευνητή χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Τζιόβα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας κ. Δημήτρης Τσουμελέκας. Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η τελευταία του Πνευματικού Κέντρου Συρράκου και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και στο νέο δήμο. Ο κ. Τζουμελέκας πρότεινε στη Δημοτική αρχή να δώσει το όνομα του Χριστόφορου Ρίζου σε κεντρική οδό της Πρέβεζας τιμώντας έτσι τον ευεργέτη.
Ο κ. Μαγκλάρας πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος «Χριστόφορος Ρίζος» είπε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή διοίκηση αξιοποίησε μέρος της περιούσιας του Χριστόφορου Ρίζου και από την αξιοποίηση αυτή τα έσοδα θα διατεθούν για να σπουδάσουν παιδιά άπορων οικογενειών.
Για τη ζωή αλλά και το έργο του ευεργέτη, έτσι όπως αυτές δίνονται στις σελίδες του βιβλίου, μίλησαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ.κ Μπενάτσης και Τσαμάτος. Η εκδήλωση έκλεισε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Παναγιώτη Τζιόβα, το οποίο φωτίζει πολλές πλευρές της δράσης του ευεργέτη της Πρέβεζας και του Συρράκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: