Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών στα νοικοκυριά

Έγινε την Δευτέρα το πρωί στο Δήμο Αρταίων η παραλαβή και εγκατάσταση των δύο κάδων ανακύκλωσης μαγειρικών λιπών και ελαίων που προέρχονται από τα νοικοκυριά. Ένας κάδος τοποθετήθηκε μπροστά απ’ το Δημαρχείο κι ένας ακόμη στη λαϊκή αγορά. Από τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου διανεμήθηκαν επίσης διαφημιστικά δοχεία για την προώθηση του προγράμματος καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια στους δημότες.
Η διαδικασία ανακύκλωσης των μαγειρικών λιπών και ελαίων είναι πάρα πολύ απλή και χρειάζονται μόνο τέσσερα βήματα τα οποία εξηγούνται και στο ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο διανεμήθηκε στους δημότες.
1ο βήμα: Αδειάστε τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια σε κάποιο άδειο δοχείο ή στα ειδικά δοχεία συλλογής και διατηρήστε τα σε ασφαλές μέρος.
2ο βήμα: Συνεχίστε να γεμίζετε τα δοχεία μέχρι την πλήρωσή τους.
3ο βήμα: Μεταφέρατε το δοχείο στην πλησιέστερη από τις ειδικές δεξαμενές συλλογής μαγειρικών λιπών και ελαίων, που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του Δήμου (Δημοτική Λαϊκή Αγορά & Δημαρχείο Άρτας).
4ο βήμα: Αρχίστε άμεσα να επαναχρησιμοποιείτε τα δοχεία συλλογής.
Για πληροφορίες οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αρταίων καλώντας στο 2681362230.

Δεν υπάρχουν σχόλια: