Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Οι αμετανόητοι

Του ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

Όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε στην Άρτα στις 27.9.10 χαρακτηρίζονται οι υπεύθυνοι του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (Κ.Σ.Ν.Μ.) κρατικοδίαιτοι, ανάξιοι, ανίδεοι, και άσχετοι υπαλληλίσκοι, τότε κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο "βασίλειο της Δανιμαρκίας". Από την ανίδεη υπάλληλο της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Ηπείρου, περάσαμε στους άσχετους υπαλληλίσκους των Αθηνών(!!!)
Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί απευθύνονται σε αρχιτέκτονες και άλλους διακεκριμένους επιστήμονες που συγκροτούν τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Γιατί γίνονται όμως όλα αυτά και κυρίως γιατί λέγονται αυτές οι τερατολογίες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας; Η απάντηση είναι μία και μοναδική: Γιατί με τις εισηγήσεις τους η αρχιτέκτονας κυρία Λύτρα στα Γιάννενα και η κυρία Στεφανοπούλου στην Αθήνα προτείνουν τα "Ψαροπλιά", ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο της Άρτας. Άρα η εργολαβία που έχει προκηρύξει ο Δήμαρχος και η απερχόμενη Δημοτική του ομάδα για τις 20.10.10, παυει να ισχύει!
Όλο το καλοκαίρι πάλευαν με νύχια και με δόντια για να προλάβουν να κάνουν την εργολαβία μέσα στον καυτό Αύγουστο, που όλη η πόλη είναι στη θάλασσα ή χορεύει στα πανηγύρια. Αριθμοί πρωτοκόλων φακέλων άλλαξαν μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, υπηρεσιακά έγγραφα παρακρατήθηκαν ή αλλοιώθηκαν, συνέντευξη τύπου δικιά μας για τα Ψαροπλιά "κόπηκε" από την τοπική τηλεόραση με "άνωθεν" παρεμβάσεις, πόσα άλλα εγκλήματα πρέπει να γίνουν για να κάνουν ανενόχλητοι την εργολαβία τους;
Γιατί θέλουν να ενισχύσουν τις πολύ άσχημες "φήμες" που κυκλοφορούν για ορισμένους από αυτούς στην πόλη; Αν ακούγατε τι έλεγαν για εσάς οι Αρτινοί στη συζήτηση για τα Ψαροπλιά στις 10.9.10, δεν θα ξέρατε που να κρυφτείτε. Τίποτε από αυτά δεν γράφεται, οπότε καταλαβαίνετε.
Όταν οι πέντε (5) υποψήφιοι Δήμαρχοι των εκλογών της 7.11.10 είναι αντίθετοι στην εργολαβία και στην παραχώρηση του ιστορικού κέντρου της Άρτας σε εργολάβο για 25 χρόνια, με το "γελοίο" ποσόν των 30.000 ευρώ το χρόνο για 7 μαγαζιά, τότε τι κάνετε; Πάλι πάτε αντίθετα στη θέληση της πόλης και των Αρτινών; Θέλετε να πάθετε νέο φιάσκο, όπως με το πάρκινγκ της πλατείας Σκουφά; Τι "λύσσα" είναι αυτή για μια εργολαβία των 3 εκατ. ευρώ παραμονές εκλογών; Είναι όλα καθαρά και ξάστερα ή μας έχετε κάνει πολύ καχύποπτους με αυτά που έγιναν τον Αύγουστο; Είναι δυνατόν να πωληθεί το ιστορικό κέντρο της Άρτας 2 εβδομάδες πριν από τις εκλογές από ανθρώπους που δεν συμμετέχουν σ' αυτές; Τι είναι η πόλη; Άγρια Δύση με τοπικούς Σερίφηδες; Κάνω ότι γουστάρω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν επειδή κάποτε εκλέχτηκα, αλλά τώρα δεν μου δίνουν ούτε το χρίσμα;
Ακούστηκαν και άλλα ωραία στο περιβόητο Δ.Σ. της 27.9.10. Κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος χαρακτήρισε "επικίνδυνη" την Αρχαιολογία και είπε πως ο "Μακρυγιάννης" σώθηκε από επερώτηση του κ. Κονταξή στη Βουλή. Επειδή αυτό το θέμα δεν το χαρίζουμε σε κανέναν, μιας και τρέχαμε γι' αυτό ενάμισι χρόνο θα ξαναγράψω για πολλοστή φορά, ότι ο Μακρυγιάννης σώθηκε από την μηνυτήρια αναφορά που κάναμε στον τέως Δήμαρχο για το πλαστό έγγραφο που έστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συνενώσει τον Μακρυγιάννη με το διπλανό κτήριο. Αν θέλετε κύριε δημόσιο διάλογο για το θέμα, εμείς έχουμε όλα τα στοιχεία και μάλιστα γραπτά!
ΥΓ1 Στο προηγούμενο Δ.Σ. υπήρχε θέμα για ανανέωση σύμβασης με τον μελετητή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Σκουφά. Θα ακούγαμε με ενδιαφέρον το ποσόν που εισέπραξε ο μελετητής για ένα θέμα που ουσιαστικά έκλεισε!
ΥΓ2 Όταν χαρακτηρίζεις άσχετους και ανίδεους υπαλληλίσκους τους υπεύθυνους του πολιτισμού της Ελλάδας, το να χαρακτηρίζεις εμάς ψυχοπαθείς είναι το λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: