Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Καταιγιστικές εξελίξεις στον Συνασπισμό Πρέβεζας. Η κρίση που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα και οδήγησε στην παραίτηση δέκα εκ των δεκαπέντε μελ

130 μαθητές περίπου θα φοιτήσουν φέτος στην ΑΕΝ Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα, ενώ αυτή τη στιγμή εκείνο που προβληματίζει είναι τα κενά και οι ελλείψεις τόσο στον εκπαιδευτικό τομέα όσο και στον τομέα των υποδομών. Υπενθυμίζεται ότι τα κτίρια κτίσθηκαν πριν από τριάντα χρόνια και παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν αποτελούν μείζον πρόβλημα για την λειτουργία της Ακαδημίας από την οποία αποφοιτούν οι Αξιωματικοί ταυ Εμπορικού Ναυτικού.
Την ίδια στιγμή, το σίγουρο είναι ότι οι εκτιμήσεις για αυξημένη ζήτηση σε αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού δείχνουν ότι υπάρχουν προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και στη συνέχεια για επαγγελματική εξέλιξη με σημαντικές οικονομικές απολαβές, σε ηλικία που οι περισσότεροι νέοι, οι οποίοι ακολουθούν άλλες επαγγελματικές κατευθύνσεις δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν αυξάνεται, μέρα με τη μέρα, το πρόβλημα στελέχωσης των νέων πλοίων που πέφτουν στη θάλασσα με αξιωματικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: