Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Β. ΑΡΓΥΡΗΣ: Θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», κ. Βαγγέλης Αργύρης απέστειλε χθες την ακόλουθη επιστολή προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , κα Τίνα Μπιρμπίλη.
«Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Παίρνω την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», με αφορμή το θέμα της δημοσιοποίησης της προμελέτης σχετικά με τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου και της χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης στα παράλια του Νομού Θεσπρωτίας.
Γνωρίζω πολύ καλά τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας , την αναγκαιότητα του έργου αυτού και τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας.
Το φυσικό αέριο αποτελεί μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική ενεργειακή λύση, περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον, συγκριτικά με τις κύριες σήμερα πηγές ενέργειας (καύσεις στερεών και υγρών, πυρηνική), η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί από τη χώρα και την Ήπειρο ειδικότερα.
Τα μετρήσιμα περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου, η επάρκεια των αποθεμάτων (25% μεγαλύτερα από του πετρελαίου), η υψηλή θερμική του απόδοση, η ασφάλεια στην εκμετάλλευση και το χαμηλότερο συγκριτικά κόστος, είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που συνηγορούν στην επιλογή του για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.
Το ΤΕΕ/ΤΗ, εδώ και πολλά χρόνια, με συγκεκριμένη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση, αποτέλεσμα επιστημονικής εργασία που εκπονήθηκε στο τμήμα, έχει αναδείξει τη σπουδαιότητα και τη σημασία της χρήσης του φυσικού αερίου στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου μας.
Έκτοτε, υποστηρίζουμε σταθερά και με θέρμη την ένταξη της Ηπείρου στο Εθνικό και το Διευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου και έχουμε υιοθετήσει το στόχο αυτό, ως πρώτης προτεραιότητας επιλογή στον αναπτυξιακό σχεδιασμό. Άλλωστε οι διεθνείς εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα δικαιώνουν την επιλογή.
Δυστυχώς , όμως, το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, δίνει τη δυνατότητα σε δυνάμεις που αδιαφορούν για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής και ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν μόνο το προσωπικό και μικροπολιτικό τους συμφέρον, να διαστρεβλώνουν και να αλλοιώνουν τη σημασία του έργου αυτού.
Επιχειρούν ορισμένοι-οι ίδιοι που δεν επιθυμούν να δικαιωθεί η επιλογή της προώθησης του «Καλλικράτη»- να δημιουργήσουν εντυπώσεις και στρεβλές ερμηνείες σχετικά με το έργο αυτό.
Είναι οι γνωστές συντηρητικές δυνάμεις της απραξίας, που δε διστάζουν να υποτάξουν το συμφέρον της περιοχής, σε κάλπη-κα τερτίπια.
Για το λόγο αυτό τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το σύνολο του συνδυασμού μας, με την παρούσα επιστολή σας ζητάμε να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες διαλόγου και υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου, αμέσως μετά την εκλογή και την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η εξέλιξη αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα καθυστερήσει την προώθηση του αναπτυξιακού έργου καθώς η νέα αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας θα κινηθεί με θέληση και αποφασιστικότητα αφού η αρμοδιότητα και ο ρόλος της θα είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας
Με εκτίμηση
Βαγγέλης Αργύρης»

Περιοδεία στο Δήμο Σουλίου

Περιοδεία στο νέο διευρυμένο Δήμο Σουλίου Παραμυθιάς πραγματοποίησε την Τετάρτη 29/9/2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή για να εκπροσωπήσει τη Βουλή.
Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων, αποτείοντας φόρο τιμής στη μνήμη των ηρωικών νεκρών που παραμένει ζωντανή για την περιοχή.
Ο Βαγγέλης Αργύρης συνοδευόμενος από τους συνεργάτες και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του για το
N.Θεσπρωτίας , συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες στην Παραμυθιά , μεταφέροντας τους το μήνυμα ότι βασική επιδίωξη της μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι οι τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τους άξιους εκπροσώπους τους , που θα κάνουν την Ήπειρο τόπο να ζεις, όπως είναι ο τίτλος του συνδυασμού του οποίου ηγείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: