Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ομόφωνα: «Εκθεσιακό Κέντρο Κων/νος Βάγιας»

Σε «Εκθεσιακό Κέντρο Κων/νος Βάγιας» θα μετονομαστεί το Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Αρταίων προς τιμήν του δημιουργού του, του αείμνηστου Δημάρχου Κώστα Βάγια, σαν μια αναγνώριση της προσφοράς του προς την πόλη. Τη σχετική πρόταση έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αρταίων Παναγιώτης Οικονομίδης και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Εισηγούμενος το θέμα κατά τη συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 ο Δήμαρχος κ. Οικονομίδης ανέφερε τα εξής: "Μετά από προτάσεις και συζητήσεις και με συναδέλφους της αντιπολίτευσης αλλά και προβληματισμό που απ’ τη μεριά μας είχε από μακρού χρόνου υπάρξει, υπήρξε η σκέψη να δώσουμε ένα όνομα στη μνήμη του Κώστα Βάγια για το έργο που κατάφερε να προσφέρει σ’ αυτή την πόλη την οποία αγαπούσε.
Σε επικοινωνία που είχαμε και με την οικογένεια, με την κυρία Βάγια, εκφράστηκε η επιθυμία απ’ τη μεριά της, αντί μιας οδού να δοθεί στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου το όνομα Κώστας Βάγιας διότι αυτό το κομμάτι της πόλης το τόσο όμορφο είναι δικό του δημιούργημα. Εμείς δεν είχαμε καμία αντίρρηση και προσωπικά εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου να εισαγάγουμε το θέμα για συζήτηση και σήμερα να προτείνουμε σε όλους μας να πάρουμε μία απόφαση ώστε το Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Αρταίων να μετονομαστεί σε "Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Αρταίων Κώστας Βάγιας".

Σύμφωνος με την πρόταση ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κοτσαρίδας ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, συμφωνούμε απόλυτα. “Ο αποθανών δεδικαίωτε” . Ο πρώην Δήμαρχος έκανε ό,τι μπορούσε γι’ αυτή την πόλη κι όπως όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούν κάνουν και καλά κάνουν και λάθη. Οι άνθρωποι οι οποίοι περάσανε και είχαν θεσμικό ρόλο σ’ αυτόν τον τόπο πρέπει κάποτε να τιμούνται". Το λόγο πήραν κι άλλοι σύμβουλοι εκφράζοντας τη γνώμη ότι η αναγραφή του ονόματος του Κώστα Βάγια στην πύλη του Εκθεσιακού Κέντρου, ενός χαρακτηριστικού έργου που φέρει τη σφραγίδα του, θα τον θυμίζει καλύτερα απ’ ότι αν τ’ όνομά του θα δίνονταν σε κάποια πλατεία ή δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: