Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σε αναβρασμό Πέρδικα και Αγιά Πρέβεζας

Για την εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης του υποθαλάσσιου ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΥ αγωγού φυσικού αερίου. Οι βουλευτές Τσουμάνης, Καλογιάννης και Παπασιώζος, ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή όλη η σχετική αλληλογραφία μεταξύ Υπουργείων, ΔΕΠΑ, Περιφέρειας Ηπείρου και αρμοδίων Υπηρεσιών που γνωμοδότησαν επί του έργου.

Τους «ασκούς του αιόλου» φαίνεται να ανοίγει η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης του υποθαλάσσιου ελληνοιταλικού αγωγού φυσικού αερίου στις θέσεις Βαρικό και Ομπρέλα 2.Και οι δύο θέσεις βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Πέρδικας του Νομού Θεσπρωτίας, πολύ κοντά στα διοικητικά όρια της Πρέβεζας.
Η αντίδραση των κατοίκων της Πέρδικας Θεσπρωτίας και της Αγιάς Πρέβεζας ήταν άμεση και στην πρόσκληση της αρμόδιας επιτροπής για Λαική Συνέλευση το απόγευμα της Κυριακής, ανταποκρίθηκαν περίπου 300 πολίτες. Η συνέλευση κατέληξε σε ψήφισμα στο οποίο επαναλαμβάνεται η πάγια θέση των κατοίκων της Πέρδικας για τη μη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή, ενώ επισημαίνεται ότι πλέον θα διεκδικήσουν με ένδικα μέσα την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Την ίδια στιγμή το θέμα της χωροθέτησης του αγωγού φυσικού αερίου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, έφεραν στη Βουλή, οι Ηπειρώτες Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης, Σταύρος Καλογιάννης και Κώστας Παπασιώζος, τονίζοντας ότι “ο εμπαιγμός των Ηπειρωτών από την «πράσινη», κατά τα άλλα, Κυβέρνηση έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο”.
Οι βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων γιατί τα Υπουργεία δεν ενημέρωσαν τους κατοίκους των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός, για την απόφασή τους να εγκρίνουν τη χωροθέτηση, αλλά αντιθέτως τους ενέπαιζαν μέχρι την προχθεσινή ανακοίνωση της απόφασης από το Υπ. Περιβάλλοντος, ποια είναι η άποψη των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου για την χωροθέτηση και ποια είναι τα επόμενα βήματα και ποιο το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουν τα Υπουργεία για την υλοποίηση των έργων;. Παράλληλα, οι βουλευτές κ.κ Τσουμάνης, Καλογιάννης και Παπασιώζος, ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή όλη η σχετική αλληλογραφία μεταξύ Υπουργείων, ΔΕΠΑ, Περιφέρειας Ηπείρου και αρμοδίων Υπηρεσιών που γνωμοδότησαν επί του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: