Ο δρόμος Ράμιας – Βουργαρελίου θεωρείται προέκταση της οδικήςσύνδεσης της Εγνατίας Οδού με τα Τζουμέρκα. «Tο «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ένα σπουδαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε, μετη δική μας συμβολή, για να καλύψει την επί δεκαετίες
αδυναμία του Ελληνικού Κράτους
Η ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου, προϋποθέτει την ανάπτυξη όλων των περιοχών της, μέσα από την ολοκλήρωση των υποδομών, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών της πλεονεκτήματων και ιδιαίτερα του τουρισμού.
Την ανωτέρω βασική προγραμματική θέση της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», ανέπτυξε στη διάρκεια ομιλιών και συζητήσεων που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια περιοδειών του το Σάββατο στους νομούς Άρτας και Ιωαννίνων. Στην Κοινότητα Καλαρρυτών, στα δημοτικά διαμερίσματα Ράμιας, Λεπιανών, Μικροσπηλιάς, Κυψέλης και Βουργαρελίου, κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» και οι αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται στον ορεινό όγκο των νομών Ιωαννίνων και Άρτας, με τους κατοίκους να ζητούν από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη την επέκταση του και την ένταξη σε αυτό και νέων έργων.
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης τόνισε ότι «το «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ένα σπουδαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε, με τη δική μας συμβολή, για να καλύψει την επί δεκαετίες αδυναμία του Ελληνικού Κράτους, να κατασκευάσει υποδομές που έλειπαν, για την στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, αλλά και για να δρομολογήσει νέες δράσεις για τον πολιτισμό και για τον τουρισμό. Δεν είναι τυχαίο, ότι σήμερα οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών όχι μόνο επικροτούν το πρόγραμμα, αλλά και ζητούν την ένταξη νέων έργων σε αυτό. Τα κέρδη από την υλοποίηση του προγράμματος είναι πολλαπλά, καθώς απελευθερώθηκαν πόροι για έργα σε άλλες περιοχές, ενώ η επισκεψιμότητα διαχύθηκε προς διάφορες κατευθύνσεις»
Ειδικότερα στους Καλαρρύτες ο κ. Καχριμάνης, επιθεωρώντας το Μουσείο Αργυροχρυσοχοϊας- το οποίο με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ κατασκευάζεται μέσω του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ»-, τόνισε ότι ο Πολιτισμός είναι μία από τις δράσεις που έχουν επωφεληθεί σημαντικά από αυτό. «Έχουν χρηματοδοτηθεί σπουδαία έργα, όπως το Μουσείο Αργυροχρυσοχόων καθώς και η αποκατάσταση και ανάδειξη σημαντικών θρησκευτικών μνημείων στο Ζαγόρι, στο Πωγώνι, η Ιερά Μονή Τζώρας, οι εικονογραφίες στην Ι.Μ. Βουτσάς κ.α.»., πρόσθεσε.
Κατά την περιοδεία – στην οποία στα Δ. Δ. του Νομού της Άρτας, συνοδεύονταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Κων. Παππά και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του, στον κ. Αλεξ. Καχριμάνη τέθηκαν αιτήματα, για χρηματοδότηση νέων έργων από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή, ήτοι:
1. Από κατοίκους της Κοινότητας Δ. Δ. Καλαρρυτών για την ολοκλήρωση του ημιτελούς τμήματος Καλαρρύτες – Ανθούσας (εντός των ορίων του Νομού Τρικάλων, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας διάλυσης της εργολαβίας).
2. Από κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων της Άρτας, η ολοκλήρωση του δρόμου Ράμια -Δασικό χωριό Καταρράκτη – Αγ. Κοσμάς –Βουργαρέλι, τμήμα του οποίου είναι ήδη ενταγμένο στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ και το οποίο θεωρείται προέκταση της οδικής σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με τα Τζουμέρκα.
Επίσης ζητήθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου Παλαιοχώρι – Αρματολικό Ν. Τρικάλων, μήκους 14 χιλιομέτρων, η διάνοιξη του οποίου έγινε επί κυβερνητικής θητείας του κ. Στ. Τζουμάκα και έκτοτε δεν προχώρησε η σύνδεση των δύο νομών. «Η δική μας πρόταση είναι σαφής: Αγωνιστήκαμε για την δημιουργία και υλοποίηση του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ» γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες των ορεινών περιοχών και θα μεριμνήσουμε με κάθε τρόπο για να γίνουν οι οδικές συνδέσεις, γιατί χωρίς αυτές, ανάπτυξη δεν γίνεται» τόνισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, για να προσθέσει ότι για την κατασκευή των οδικών έργων, τηρούνται απόλυτα οι περιβαλλοντικοί όροι και οι υπάρχουσες χαράξεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου