Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Στο 87΄ο ΠΑΣ το τρίποντο... και στο ρετιρέ!

Με ένα γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Φλέγγας στο 87΄ λεπτό ο ΠΑΣ Πρέβεζα πήρε την νίκη σήμερα στο Πρεβεζάνικο ντέρμπυ απέναντι στον Απόλλωνα Πάργας.
Ο ΠΑΣ Πρέβεζα μετά την σημερινή του νίκη βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Τηλυκράτη Λευκάδας και τον Όλυμπο Κέρκυρας και συνεχίζει την πολύ καλή του φετινή πορεία.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Πάργας συνεχίζει να απογοητεύει με την μέχρι τώρα παρουσία της στο πρωτάθλημα αφού σήμερα γνώρισε την τέταρτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια.
Στα αξιοσημείωτα του σημερινού παιχνιδιού και η επανεμφάνιση με τα χρώματα του ΠΑΣ μετά από μεγάλη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους του Σάκη Μηλιώνη.
Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο κ. Μπούμπας με βοηθούς τον κ. Διαμάντη και τον κ. Σιόντη της ΕΠΣ Ηπείρου.
ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Λιάσκος Α., Μπούκουρας (64′ Αρουσαλίδης), Μάρκος, Φλέγγας Γ., Δήμας Θ., Νάτσης (80′ Μηλιώνης), Νίκου, Λιάσκος Ρ., Φλέγγας Χ., Χρήστου (55′ Καντίου), Μπρούβας.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ: Μπάμπης, Βάσιος, Κολοκούρας, Μάρκος, Κουνάκος, Νταής, Δήμας, Νταής, Πασχοδήμας (86′ Θοδωρής), Τζίμας, Λουκούμης, Ρούσσης (46′ Βλαχόπουλος).
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΩΛΑΣ

Έφτασε στη πηγή… νερό δεν ήπιε

Έχασε η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στην Ν.ΙΩΝΙΑ με 26-28 στο ντέρμπι της 3ης
αγωνιστικής. Τα 9 γκολ της Σκάρα δεν ήταν αρκετά να θεμελιώσουν
την νίκη στην «αυτοκράτειρα», η οποία δεν είχε αλλαγή, αλλά
αντιμετώπισε και την «κόντρα» των Διαιτητών


Στην σπουδαιότερη αναμέτρηση του προγράμματος, στο ντέρμπι κορυφής στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, οι γηπεδούχες ήταν αυτές που πανηγύρισαν τους δύο βαθμούς της νίκης κόντρα στην «αυτοκράτειρα» του αθλήματος με 28-26. Ένα αποτέλεσμα που τις διατήρησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Ορμή. Η Σκάρα σημείωσε εννέα γκολ τα οποία δεν φάνηκαν αρκετά για να νικήσει η Αναγέννηση Άρτας τη Νέα Ιωνία στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.
Έτσι η Ν.Ι. αξιοποιώντας την έδρα, επιβλήθηκε 28-26 της Αναγέννησης Άρτας και παρέμεινε αήττητη και χωρίς βαθμολογική απώλεια, υποχρεώνοντας τις Αρτινές στην πρώτη τους ήττα, η οποία ήρθε βοηθούντος της τύχης και του διδύμου των διαιτητών για τους οποίους η «Α» έχει πολλά παράπονα για τα σφυρίγματα ειδικά του β’ ημιχρόνου, αλλά και το μεγάλο κενό που έχει στον πάγκο της…

ΣΚΑΡΑ: «…Βρίσκουν ευκαιρία να σε πατήσουν…»

Μάλιστα η αρχηγός Β. Σκάρα μιλώντας μετά τον αγώνα σημείωνε με νόημα ότι «Όταν είσαι όρθιος δεν σε ακουμπάει κανένας. Όταν πέφτεις τότε βρίσκουν ευκαιρία να σε πατήσουν. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα… Στον αγώνα ήταν όλα στραβά…» Στη συνέχεια η Βάσω μιλώντας για την πρώην συμπαίκτριά της την Λαμπρίνα Τσάκαλου που τώρα αγωνίζεται στη Ν. Ιωνία, είπε ότι «…Στον αγώνα αυτόν τα πήγε πολύ καλά».
Σημειώνουμε ότι στο α’ μέρος η «Α» ήταν πάντα μπροστά στο σκορ και στο αντίστοιχο β’ δέχθηκε 4 από 6 συνολικά δίλεπτες αποβολές !!! Τα δεκάλεπτα: 3-4, 7-8, 13-15 (ημίχρονο), 20-18, 23-21, 28-26, Δίλεπτα: 4-6, Πέναλτι: 3/4-4/5.
Διαιτητές: Παπαματθαίου, Καραπάνος
Ν. Ιωνία (Σ. Ναϊσίδου): Πέντσεβα, Κρούμοβα 3, Ζουμπουνέλη, Λαφάρα 1, Παπανικολάου 2, Ζώρζου, Μπότσμαν 2, Λογδανίδου 8, Χρονοπούλου, Σλιάκοβα 6, Μαυρομάτη, Μυλωνά 1, Τσάκαλου 5, Γκέργκινα.
Αναγέννηση (Σ. Ντάλας): Μπαλάφα 6, Σκουτέλα 2, Τσίτα, Βέμη 1, Σαγκάνη 1, Σκάρα 9, Αποστόλου 1, Τζουρμάνα , Γκρούμπα, Νάση, Γκορντίεβα 6, Καλασνίκοβα.
Στους άλλους αγώνες η πρωταθλήτρια ΟΡΜΗ Πατρών νίκησε στην Πτολεμαΐδα τον Αρίωνα με 38-17, ενώ ο νεοφώτιστος Παναιτωλικός συνέτριψε στο Αγρίνιο τον Άρη Νικαίας με 33-19. Για την επόμενη αγωνιστική η Αναγέννηση θα πάει την Κυριακή στα Γιαννιτσά για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα Μέγας Αλέξανδρος.

Κ.

Ο Αστέρας «χάθηκε» στο β’ ημίχρονο

Παρ’ ότι έχασε 3-1, ήταν ομάδα για πρωτάθλημα ο Αστέρας Ρόκκα στο α’ ημίχρονο όταν υπερείχε σαφώς του Θεσπρωτού και είχε και τουλάχιστον τρεις καλές ευκαιρίες με τους Παπαγιάννη, Ευταξία και Μάλλιο. Στην επανάληψη όμως ήταν οι γηπεδούχοι που μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και όλα άλλαξαν με την είσοδο στο 58΄ του Τσιατούρα ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 65΄ με εκτέλεση φάουλ.
Το 2-0 έγινε στο 70΄ με πλασέ του Κωνσταντάκου και στο 75΄ μείωσε ο Αστέρας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σιαφάκα που είχε κερδίσει ο Τσιφλίδης. Δύο λεπτά αργότερα, στο 77΄, ο Θεσπρωτός σφράγισε τη νίκη του πάλι με τον Τσιατούρα και σουτ έξω από την περιοχή.
Αστέρας: Τσαμπάς, Καραθανάσης, Ζίγκηρης, Τσιφλίδης (88΄ Παπαρούνης), Σιαφάκας, Χούσος, Λαζαρίδης, Τάτσης (82΄ Καλεύρας), Μάλλιος, Παπαγιάννης (60΄ Κακάβας), Ευταξίας
Την επόμενη Κυριακή ο Αστέρας αγωνίζεται πάλι εκτός έδρας με αντίπαλο τη Θύελλα Ελεούσας που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς βαθμό.

Φιλοθέη - Αρης Φιλιατών 4-1

Ένα δεκάλεπτο με δυο γκολ στην αρχή και ένα αντίστοιχο στο τέλος του αγώνα ήταν αρκετό για τη Φιλοθέη να πάρει το τρίποντο και να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Με φουλ επιθετικό προσανατολισμό μπήκε στο ματς η γηπεδούχος και μόλις στο 5΄ άνοιξε το σκορ με τον Χρηστογιάννη από κοντά ύστερα από φάουλ του Γούλα. Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του αρχηγού της ομάδας Πέτρου Λέκου να σκοράρει με πλασέ ύστερα από ωραία ασίστ του Χρηστογιάννη.
Καλύτερη η Φιλοθέη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους αλλά χωρίς άλλες μεγάλες φάσεις. Αντίθετα, δεν ήταν καλή στην επανάληψη, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πάρουν πρωτοβουλίες να γίνονται επικίνδυνοι με σημαντικές ευκαιρίες όπως το δοκάρι του Στέφου στο 50΄, ενώ ήρθε και η μείωση του σκορ, επίσης με τον ίδιο ποδοσφαιριστή πέντε λεπτά αργότερα ύστερα από λάθος συνεννόηση στην άμυνα της Αρτινής ομάδας.
Χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες από πλευράς φιλοξενουμένων με τη Φιλοθέη να είναι παθητική στο παιχνίδι και να … “ανεβαίνει” μετά το 75΄ με δυο καλές ευκαιρίες του Χρηστογιάννη στο 70΄ και 71΄. Στο 83΄ ο Παπάς έκανε το 3-1 με πλασέ από κοντά ύστερα από πάσα του Διαμαντή. Στο 90΄ και πάλι ο Παπάς με ελαφρό πλασέ ύστερα από ασθενές διώξιμο του τερματοφύλακα Βενέτη “έγραψε” το τελικό 4-1 ενώ θα μπορούσε να γίνει και το 5-1 στην αμέσως επόμενη φάση των καθυστερήσεων με τους Παπά – Χρηστογιάννη και την κόντρα της μπάλας πάνω στον τερματοφύλακα.
Φιλοθέη: Μπακόλας, Βράκας, Σταμάτης, Νικοπολίδης, Μαγκλάρας, Βερλέκης (70΄ Διαμαντής), Γούλας, Χρηστογιάννης, Παπάς, Λέκος (66΄ Μπιρμπίλης), Καραχάλιος (56΄ Ζυγούρης).
Πηγή: Άρτα-σπορ


Λούρος και Σούλι τα μοιράστηκαν όλα

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Θρίαμβος Λούρου και Σούλι Παραμυθιάς στη μεταξύ τους αναμέτρηση που έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα σε ένα πολύ καλό παιχνίδι που το παρακολούθησαν 400 και πλέον φίλαθλοι.
Η καλύτερη στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 17΄ λεπτό όταν απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Βασίλη Στάθη, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φιλιά. Στο 82΄ λεπτό ο Γιαννάκης με ατομική προσπάθεια πέρασε οποιον βρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ.

Ο Θρίαμβος από το 32΄ λεπτό έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπόμπορη ο οποίος εξύβρισε φίλαθλο. Με πολλά λάθη η διαιτησία του Κερκυραίου Κολυτά που είχε βοηθούς του τον κ. Τσιριμίγκο και την κ. Γραικού.
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ: Ζάχος, Συμεωνίδης, Καλιακάτσος (83′ λ.τρ. Μεντάκης), Βούλγαρης, Αβραμίδης, Στάθης, Ράπτης, Μπέλλος, Σπυράκος, Μπόμπορης, Τσιτσόπουλος (46′ Ζάκκας).

ΣΟΥΛΙΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ: Φιλιάς, Κασσής, Τζάλλας, Μπίζιος, Ντούμας, Γεολδάσης (90′ Μπονόβας), Ντόκος, Γραμμόζης, Γιαννόπουλος (82′ Ντέτσικας), Λώλης (70′ Αθανασίου), Γιαννάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: