Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η ανανέωση και πως εκφράζεται

Δυό μέρες μένουν ακόμη για την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο και τα πράγματα δείχνουν να έχουν ξεκαθαρίσει και να υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν κάποια σχόλια για την στελέχωση των συνδυασμών, αλλά και το πώς κατάφεραν οι υποψήφιοι δήμαρχοι να φέρουν στο προσκήνιο νέους ανθρώπους, αλλά να συνεισφέρουν στην ανανέωση της αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας.
Αρχίζοντας απ’ τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη θα λέγαμε ότι το 90% των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων είναι νέοι άνθρωποι, νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες οι οποίοι θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση του εκλογικού σώματος για πρώτη φορά.
Το ίδιο και με τον συνδυασμό της Όλγας Γεορβασίλη που κινητοποίησε νέους ανθρώπους, σε μικρότερο ποσοστό, αν κανένας υπολογίσει ότι πολλοί εκ των υποψηφίων του συνδυασμού της, είχαν κάνει την πρώτη εμφάνιση σε εκλογές της αυτοδιοίκησης, στις προηγούμενες εκλογές του 2006.
Φυσικά νέα πρόσωπα, με ελάχιστη φθορά, όπως θα ήταν αναμενόμενο, περιλαμβάνονται και στον συνδυασμό του ανεξάρτητου υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Παπάζογλου, μιας και έρχεται να εκφράσει το νέο απέναντι στο παλιό, που επέλεξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το πρόβλημα στην ανανέωση, υπάρχει και είναι έντονο στον συνδυασμό του Γιώργου Παπαβασιελίου, όπου επιστρατεύτηκαν υποψήφιοι που είχαν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι, είκοσι ή και περισσότερα χρόνια πριν. Πρόσωπα που είχαν μονοπωλήσει τις εκλογικές διαδικασίες όλα τα προηγούμενα χρόνια, για τα οποία είχαν γίνει εκτενείς αναφορές απ’ την «Γ» και σε προηγούμενα φύλλα.
Η ανανέωση λοιπόν εκφράζεται και όσοι την αναζητήσουν για τις επιλογές τους, μπορούν να την δουν να εκφράζεται. Και θα κάνουν την σωστή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: