Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ας αναγνωρίσουν, έστω και τώρα, το μεγάλο λάθος…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα των πλαστών πτυχίων που έδιναν ιδιωτικές σχολές στην Άρτα και πριν αρκετό καιρό είχε αποκαλύψει με λεπτομέρειες και η «Γ», χωρίς να συγκινήσει κανέναν απ’ τους τοπικούς παράγοντες. Αντίθετα, την στιγμή που είναι γνωστές οι δικαστικές αποφάσεις, για κάποιους καθηγητές δημοσίων σχολείων, που νομιμοποίησαν την «βιομηχανία» πλαστών πτυχίων, η πολιτεία επιβράβευσε έναν εξ αυτών. Τον καθηγητή κ. Νικόλαο Ράπτη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Άρτας.
Τα στοιχεία που δίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας Μιχάλης Κουρουτός, είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά και παραπέμπουν στ5ο αυτονόητο. Ότι με δεδομένη την δικαστική απόφαση, ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν έπρεπε να είναι ο νέος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μιας και η απόφαση να τον ορίσουν διευθυντή, προκάλεσε τότε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Ζητούσαν τότε όλοι οι πολίτες της Άρτας, το αυτονόητο. Ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεση αυτή και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, να μην προκαλούν με την τοποθέτησή τους σε τόσο σημαντικές δημόσιες θέσεις.
Κάποιοι ανέλαβαν την ευθύνη και τον όρισαν διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. Τώρα που το θέμα αρχίζει να παίρνει άλλες διαστάσεις, ας μπουν στον κόπο κάποια στιγμή να μιλήσουν για λάθος, το οποίο προκάλεσε όλη την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: