Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ενδιαφέρουσα προεκλογική εκστρατεία


Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στην προσπάθεια που κάνει για να εκλεγεί δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο δήμαρχος Αγνάντων και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Άρτας Χρήστος Χασιάκος.
Μια πορεία προς τους πολίτες, που δεν την συναντάς εύκολα. Με ηρεμία και χωρίς καμία ένταση ή αντιπαράθεση με τους αντιπάλους, έχει άποψη για τα Τζουμέρκα, τα οποία υπηρετεί από διάφορες θέσεις ευθύνης τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Έχει πρόταση και έχει δημιουργήσει την υποδομή να γίνουν τα Τζουμέρκα καλύτερα. Είναι ίσως ο μόνος απ’ τους υποψηφίους που γνωρίζει πολύ καλά πως ένας νέος Δήμος, που εκτείνεται απ’ την μία άκρη του νομού στην άλλη, μπορεί να λειτουργήσει. Να έχει την υποδομή σε επίπεδο μελετών, ώστε κάθε πρόγραμμα που παρουσιάζεται να αξιοποιείται και να μετατρέπεται σε έργο.
Στον νυν Δήμο Αγνάντων η αποδοχή είναι εκ των ων ουκ άνευ. Το σημαντικό είναι ότι ανάλογη αποδοχή συναντάει και στο νυν Δήμο Αθαμανίας, αλλά και τις κοινότητες Μελισσουργών και Θεοδωριάνων. Απλοί κάτοικοι των χωριών, είναι ενημερωμένοι για το τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια στον γειτονικό Δήμο και αφήνουν κατά μέρος δευτερεύουσες αντιθέσεις για το αν πρέπει να είναι ο δήμαρχος απ’ τα δικά τους χωριά, όπως κάποιοι που διαπιστώνουν αδυναμία λένε και έχουν αυτό ως μοναδικό επιχείρημα, για να δείξουν ότι κάτι κάνουν.
Στα χωριά του Δήμου Αθαμανίας, το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Χασιάκου πλαισιώνεται από σημαντικές προσωπικότητες, που έχουν αναγνωρισμένο το ενδιαφέρον τους για τον τόπο και έχουν κάνει παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων είναι εμφανή.
Θα λέγαμε ότι η προεκλογική περίοδος, υπό τις παρούσες συνθήκες, οδηγεί σε συμπεράσματα. Ένα απ’ αυτά αφορά την πολιτική και κοινωνική επάρκεια του υποψηφίου, του επικεφαλής ενός συνδυασμού, που μπορεί και με ηρεμία, χωρίς νεύρα και αντιπαραθέσεις, να πείθει και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Αυτό το χαρακτηριστικό αναδεικνύει, ακόμη περισσότερο, τον Χρήστο Χασιάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: