Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ημερίδα αύριο για τις δυσκολίες στην εξέλιξη του παιδιού

Ημερίδα με θέμα «Οι δυσκολίες στην εξέλιξη του παιδιού μια ευκαιρία συνάντησης γονιών & εκπαιδευτικών» πραγματοποιεί το Κέντρο Πρόληψης Ν. Άρτας το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννης». Σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα που υπογράφεται από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Θεόδωρο Οικονομίδη αναφέρονται τα εξής:
«Η συνεργασία σχολείου και οικογένειας δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα αλλά ένας τρόπος σκέψης. Παιδί- Οικογένεια- Σχολείο είναι ένα τρίγωνο αγάπης, αμοιβαιότητας και αλληλοσυμπλήρωσης. Οι στόχοι των γονιών και των εκπαιδευτικών είναι κοινοί με σκοπό την βελτίωση των επιδόσεων του μαθητή. Βέβαια ο βαθμός συνεργασίας μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών δεν είναι πάντα σε επιθυμητό επίπεδο.
Πολύ συχνά παρατηρούνται αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, παρεξηγήσεις με αποτέλεσμα και οι δύο να αποποιούνται την ευθύνη για την σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Με τις σκέψεις αυτές το Κέντρο Πρόληψης Νομού Άρτας διοργανώνει ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Μακρυγιάννης» στις 16 Οκτωβρίου του 2010 ημέρα Σάββατο με θέμα: «Οι δυσκολίες στην εξέλιξη του παιδιού μια ευκαιρία συνάντησης γονιών & εκπαιδευτικών» προκειμένου όπως λέει και ο τίτλος να βοηθήσει στον διάλογο του γονιού με τους εκπαιδευτικούς.
Γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να οδηγηθούν σε ένα γόνιμο και όχι ανταγωνιστικό διάλογο προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που προάγουν την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου. Αρκεί μόνο να βρεθούν οι δρόμοι επικοινωνίας και να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αλληλοεκτίμησης και εμπιστοσύνης. Οι γονείς μπορεί να είναι πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί. Τέλος, η συνειδητή προσπάθεια των εκπαιδευτικών για μια επιτυχημένη συνεργασία με τους γονείς αξίζει τα πάντα στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: