Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πυλώνες Ανάπτυξης Ν. Άρτας


Του ΧΡΗΣΤΟΥ Κ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η ενασχόλησή μου με την πολιτική έχει ως στόχο την ουσία, δηλαδή την εξασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για όλους μας, για εμάς και για τα παιδιά μας. Όμως η υπόθεση ανάπτυξης και ευημερίας της Περιφέρειας μας δεν είναι προσωπική. Όλοι μαζί με επιμονή και εργατικότητα μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες για μια ισχυρή Ήπειρο, για μια ισχυρή Άρτα. Όλοι μαζί, νέα πρόσωπα, μαζί με έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μία νέα πολιτική πραγματικότητα, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να εργαστούμε για ένα καλύτερο και ομορφότερο μέλλον.
Η αξιοβίωτη ανάπτυξη θα πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό στόχο για το Νομό μας. Θέλουμε να εφαρμόσουμε τον όρο αυτό στην πραγματικότητα και αν ακόμη χρειαστεί να έρθουμε σε ρήξη, για να επιβάλλουμε στην κεντρική εξουσία αυτά που δικαιωματικά πρέπει να γίνουν για την περιοχή μας. Διότι η αξιοβίωτη ολοκληρωμένη ανάπτυξη, είναι ταυτόχρονα οικονομική, κοινωνική, τεχνική/τεχνολογική, πολιτική και πολιτισμική, σε διαλεκτική αρμονία και με σεβασμό στο συγκεκριμένο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον. Είναι η ανάπτυξη για την οποία χαίρεται κανείς να ζει, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και κοινωνικής τάξης στην οποία ανήκει.
Οι κατευθύνσεις στις οποίες θα πρέπει να στραφούμε για να πετύχουμε την αξιοβίωτη ανάπτυξη είναι:
1.- Η ισόρροπη ανάπτυξη με ιδιαίτερη έμφαση στις βασικές και αναγκαίες υποδομές, που θα συντελέσουν σημαντικά στη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
2.- Η στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σήμερα περνούν την μεγαλύτερη οικονομική κρίση.
3.- Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η προώθηση ενεργειών για την καταπολέμηση της ανεργίας που πλήττει κυρίως τις νέες και τους νέους, με την αύξηση της απασχόλησης.
4.- Η στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
5.- Η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της διαχείρισης του νερού.
6.- Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού & του πολιτισμού, αφού ο Νομός Άρτας διαθέτει εξαιρετικό φυσικό πλούτο και σημαντική πολιτισμική κληρονομιά.
Κλείνοντας θεωρώ ότι ο Νομός μας έχει ανάγκη από ανθρώπους ικανούς, με πάθος για την Αυτοδιοίκηση, με ανοιχτό πνεύμα και όρεξη για δουλειά, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να μετατρέψουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, σε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η Άρτα θα πρέπει να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν. Γιατί η Άρτα αξίζει κάτι καλύτερο.

Χρήστος Κ.Τσιρογιάννης
Μηχανολόγος Μηχανικός
π. Προϊστάμενος Βιομηχανίας & π.Αν. Διευθυντής Προγραμματισμού Ν.Α.Άρτας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ» του Αλ. Καχριμάνη

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1975 από αγροτική οικογένεια. Είναι γιος του Κώστα Τσιρογιάννη και της Κωνσταντινιάς Ζιώγα με καταγωγή από την Φιλοθέη και το Συρράκο αντίστοιχα.
Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Ιωάν. Κωνσταντάκη (το γένος Λώλου), Περιβαλλοντολόγο, με καταγωγή από τον Δ. Αθαμανίας και τα Θεοδώριανα. Έχουν δύο αγόρια, 4 και 2 χρονών.
Τελείωσε το Δημοτικό & Γυμνάσιο Χαλκιάδων και το 2ο Λύκειο Άρτας.
1993-1998, Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών.
1998-2000, Έκανε τη στρατιωτική του θητεία στο Τεχνικό Σώμα.
2000-2001, Εργάστηκε ως Διευθυντής Πωλήσεων, σε μεγάλη εμπορική επιχείρηση στον Νομό Άρτας και παράλληλα ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
Το 2001 διορίστηκε ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας και συγκεκριμένα στην Δ/νση Ανάπτυξης (πρώην Τμήμα Βιομηχανίας και Ορυκτού Πλούτου).
2006-2007, Διετέλεσε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης.
Tον Ιανουάριο 2008 ορίστηκε Αν. Διευθυντής στην Δ/νση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού της Ν.Α. Άρτας, όπου ασχολήθηκε, εκτός από τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των τεχνικών και άλλων έργων του Νομού και με αναπτυξιακά θέματα για τον Νομό Άρτας, όπως: Δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου - Αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Συκιών - Διέλευση της Ιονίας Οδού - Προώθηση του Φυσικού Αερίου - Διέλευση της Σιδηροδρομικής Γραμμής – Εγγειοβελτιωτικά έργα πεδιάδας Άρτας – Υλοποίηση προγραμμάτων για τον Αμβρακικό Κόλπο - Προώθηση της Ανακύκλωσης - Προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Προώθηση ψηφιακών έργων κ.α. Σήμερα είναι υπάλληλος της Δ/νσης Σχεδιασμού & Προγραμματισμού Ν.Α.Άρτας.
2001-2005, Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας & Ταμίας του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Άρτας.
2003-2006, Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), του ΤΕΕ Ηπείρου και του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών από το 1999. Είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: