Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Θα δικαιωθεί ο Χρ. Παπάζογλου


Σημαντική η πορεία συγκρότησης του ψηφοδελτίου του με σημαντικές προσωπικότητες

Συνδυασμός με πρόσωπα που επιθυμούν να λειτουργήσουν αυτοδιοικητικά, αλλά και να εκφράσουν την αντίθεσή τους, με τις κομματικές επιλογές, είναι αυτός του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Παπάζογλου, ο οποίος συναντάει την αποδοχή των πολιτών και μέσα στην πόλη, αλλά και σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νέου Δήμου Αρταίων.
Δεν έπιασαν τόπο οι απειλές περί κομματικών διαγραφών, που φάνταζαν ως «σανίδα σωτηρίας» για τον εκλεκτό της ΝΔ στην Άρτα, υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Παπαβασιλείου. Όπως επίσης κανέναν έπεισαν οι «Κασσάνδρες» που ήθελαν τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Παπάζογλου, να εγκαταλείπει την προσπάθεια στην μέση της διαδρομής, γιατί αυτό θα βόλευε.
Ο Χρ. Παπάζογλου, απέδειξε ότι κινήθηκε με μεθοδικότητα και στο πλαίσιο του ειλικρινούς διαλόγου έπεισε τους πολίτες και τους παράγοντες του τόπου, ότι αξίζει τον κόπο η προσπάθεια για το ΑΥΡΙΟ, που είναι και στο όνομα του συνδυασμού του. Οι συζητήσεις με τους πολίτες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Αυτό της αναζήτησης του καλύτερου ΑΥΡΙΟ, το οποίο μπορεί να αποτελεί και μια μακρά διαδικασία, αλλά κάποτε πρέπει να αρχίσει.
Και φυσικά τόσα σημαντικά στελέχη της πόλης και των χωριών να αντέξουν τις πιέσεις που ασκήθηκαν, να μην μπουν στον συνδυασμό του, μόνο τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Σημαίνει ότι υπάρχει και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του επικεφαλής, αλλά περισσότερη εμπιστοσύνη σ’ αυτό που επιχειρείται να γίνει και θα γίνει με αποτελεσματικότητα. Να βρεθούν οι ίδιοι οι πολίτες στο προσκήνιο και να αποφασίσουν αυτοί για το μέλλον του τόπου και την ζωή τους.
Απ’ την μέχρι τώρα πορεία του εγχειρήματος, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, ότι ήδη δόθηκε μια ηχηρή απάντηση, σε όσους θεωρούν ότι η αυτοδιοίκηση, είναι κομματική υπόθεση. Όπως για παράδειγμα ο νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου, που νόμισε πως με την κομματική απόφαση, ο κόσμος θα τον ακολουθήσει και αυτόν και την αλαζονική του στάση.
Δόθηκε επίσης και ένα σύνθημα στην τοπική κοινωνία. Ότι έχουν μέλλον οι ανεξάρτητες προσπάθειες, αυτές δηλαδή που επιχειρούν να καθιερώσουν το αυτονόητο. Ότι για την τύχη των πολιτών, μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι οι πολίτες και όχι κάποιοι κομματικοί ιμπρεσάριοι οι οποίοι περιέρχονται τις πόλεις και τα χωρία και νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο και κάνουν τα αντίθετα απ’ αυτά που οι πολίτες επιθυμούν.

Ο υποψήφιος
δήμαρχος

Λίγα λόγια, αλλά πολλή ουσία, έχουν οι συζητήσεις που κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Παπάζογλου. Αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τους λόγους που τον οδήγησαν να δημιουργήσει τον ανεξάρτητο συνδυασμό, μετά από συζήτηση με στελέχη της κοινωνίας, αλλά και του κόμματος στο οποίο ανήκει. Μια ανάλυση, η οποία γίνεται αποδεκτή απ’ τους πολίτες κι έτσι πολλοί εξ αυτών, αποφάσισαν να γίνουν και πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας, να είναι δηλαδή υποψήφιοι με τον ανεξάρτητο συνδυασμό.
Αναλύει επίσης την άποψή του, για τα προβλήματα του νέου Δήμου, που είναι πολλά και ο ίδιος τα γνωρίζει από πρώτο χέρι. Παράλληλα προτείνει και λύσεις, που κι αυτές γίνονται αποδεκτές.
Αποδεικνύει στο μικρό διάστημα, που κινείται ως υποψήφιος δήμαρχος, πως έχει άποψη, έχει διάθεση για προσφορά, αλλά το σημαντικότερο, έχει ως αρχή του να ακούει τον πολίτη και με βάση το όραμα του πολίτη, να σχεδιάζει τις δικές του επιλογές και παρεμβάσεις.
Μια ξεχωριστή προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε ο Χρήστος Παπάζογλου, έχει το ενδιαφέρον της και θα φέρει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Περιοδείες στα χωριά του νέου Δήμου

Το Κορφοβούνι και τη Ροδαυγή επισκέφθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί και αύριο!» Χρήστος Παπάζογλου, συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων συμβούλων της περιοχής.
Στο Κορφοβούνι βρέθηκε με πολλούς από τους κατοίκους όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να εκθέσει τους στόχους και τις επιδιώξεις του συνδυασμού ενώ έγινε δέκτης παραπόνων για χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή.
Από τη μεριά του ο υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων, επεσήμανε πως η πλειοψηφία των τοπικών προβλημάτων είναι σε γνώση του και η επίλυσή τους έχει ήδη επεξεργασθεί και θα ανακοινωθεί δια μέσου του προγράμματος του συνδυασμού στο οποίο θα υπάρξει και η ιεράρχησή τους.
Στη Ροδαυγή κατά τη διάρκεια της γιορτής Κάστανου που ελάμβανε χώρα, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον της άμεσης γνωριμίας μαζί του ενώ όπως ο ίδιος ανέφερε με δηλώσεις του, η συγκεκριμένη γιορτή αποτελεί οδηγό για την ανάπτυξη αναλόγων δράσεων που θα προβάλουν τον ορεινό και ημιορεινό όγκο του νέου δήμου τονώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.
Επεσήμανε δε πως και με την κατάλληλη προβολή από μεριάς δήμου, αλλά και την ενίσχυση των δράσεων αυτών, είναι εφικτή η αναγέννησης της περιοχής που εκτός των άλλων αποτελεί ένα από τα ομορφότερα γεωγραφικά σημεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: