Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Στους μικρούς Δήμους δεν χρειάζονται χρίσματα


Ο υποψήφιοςδημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ν. Σκουφά ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΓΚΑΣ μιλάει στην “Γ”

Απ’ τα αγροτικά μπλόκα της Γέφυρας και άλλων σημείων της περιοχής μας, απ’ τις στάσεις στο Κιλελέρ, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Τσόγκας, έβαλε πλώρη για τα έδρανα του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
Υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» του δημάρχου Κομποτίου Στάθη Γιαννούλη, ο Κώστας Τσόγκας γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο και σ’ όλα τα χωριά του νέου Δήμου έχει φανατικούς υποστηρικτές, οι οποίοι επιμένουν να δηλώνουν ότι θα εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και θα έχει κάποιο ρόλο στο νέο Δήμο Ν. Σκουφά.
Έχει ήδη επισκεφτεί όλα τα χωριά του νέου Δήμου, έκανε συζητήσεις με τους πολίτες και προχωράει με αισιοδοξία, μιας και γνωρίζει πολύ καλά, ότι στη νέα εποχή της αυτοδιοίκησης, όσοι τους ανατεθεί να αναλάβουν την τύχη του νέου Δήμου, θα πρέπει να εργαστούν σκληρά.
Αν και προέρχεται απ’ τον Δήμο Αράχθου, ο Κώστας Τσόγκας επέλεξε να είναι υποψήφιος με το νυν δήμαρχο Κομποτίου Στάθη Γιαννούλη, μιας και τους αναγνωρίζει την επάρκεια να αναλάβει την τύχη του νέου Δήμου, να αγωνιστεί σκληρά και να τον κάνει πρότυπο στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Κώστας Τσόγκας, μιλάει σήμερα στην «Γ» και καταθέτει τις απόψεις του για τις επικείμενες εκλογές και την προεκλογική περίοδο.


-Γιατί η επιλογή στον συνδυασμό του δημάρχου Κομποτίου Στάθη Γιαννούλη;
-Η επιλογή έγινε με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια, μιας και είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος Κομποτίου Στάθης Γιαννούλης, είναι μια καταξιωμένη προσωπικότητα στον χάρτη της αυτοδιοίκησης της περιοχής μας και αυτό οφείλεται και στην τεράστια προσφορά που έχει και πέραν του Δήμου Κομποτίου. Με την ευκαιρία να αναφερθώ στην τεράστια προσφορά που έχει και είχε στην ευρύτερη περιοχή, στο διάστημα που είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Αποκομιδής Απορριμμάτων. Εργάστηκε σκληρά και έβαλε σε λειτουργία εργοστάσιο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων και έδειξε ότι μπορεί να ενώσει όλους τους παράγοντες, στην κατεύθυνση της προσφοράς για τον τόπο μας. Και εξ όσων παρακολουθώ αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, διαπιστώνω ότι εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες, οι οποίοι ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας και δείχνουν αποφασισμένοι να εργαστούν σκληρά για την πλήρη επικράτησή του.

-Ωστόσο είστε και κομματικό στέλεχος της ΝΔ, η οποία στον Δήμο σας στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Κόκλα;
-Θεωρώ μεγάλο λάθος που στον συγκεκριμένο Δήμο δόθηκε κομματικό χρίσμα, στον κ. Κόκλα, μιας και στους μικρούς Δήμους, όπως είναι ο δικός μας, δεν είναι χρήσιμα τα κομματικά χρίσματα και μπορούν να αποφασίσουν οι δημότες, οι τοπικές κοινωνίες, για το πρόσωπο που θα επιλέξουν να τους εκπροσωπήσει. Βεβαίως δεν θα πω τίποτα νέο, αν σας θυμίσω ότι ο εκλεκτός της ΝΔ έλαβε το κομματικό χρίσμα, γιατί είναι συγγενής του βουλευτή της ΝΔ του νομού μας. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε όλοι οι κάτοικοι των χωριών και με βάση αυτή την επιλογή, γίνεται και ο διάλογος, απ’ τον οποίο ο δικός μας συνδυασμός θα βγει ωφελημένος. Το θεωρώ σίγουρο.

-Δεν συναντάτε δυσκολία να πείσετε τους νεοδημοκράτες του Δήμου σας, για την επιλογή σας, να είστε υποψήφιος στον ανεξάρτητο συνδυασμό του κ. Γιαννούλη;
-Ελάχιστες εξαιρέσεις συμπολιτών μου, μιλούν με φανατισμό για το κομματικό χρίσμα και είναι υπέρμαχοι της αντίπαλης υποψηφιότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου, είναι αποφασισμένη ότι στους μικρούς Δήμους σαν τον δικό μας, δεν χρειάζονται τα κομματικά χρίσματα. Άλλωστε την επιλογή που έκανα εγώ την κάνουν και οι συμπολίτες μας, οι οποίοι επιμένουν ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίσουν για το δήμαρχο που θα έχουν. Εμείς, όπως και ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Γιαννούλης, με κάθε ευκαιρία επισημαίνει, έχουμε πρόταση και με βάση αυτή την πρόταση κάνουμε τον διάλογο, για να μας ακολουθήσουν και να μας στηρίξουν. Να σας πως και κάτι που συζητούν πολλοί συμπολίτες μου στο Δήμο Ν. Σκουφά. Περισσότερη δυσκολία, έχει στον διάλογο ο κομματικός υποψήφιος από μας. Εμείς συζητούμε με όλους τους πολίτες και το πρόγραμμά μας γίνεται με ευκολία αποδεκτό. Γιατί οι πολίτες βλέπουν την διάθεση για δουλειά και δεν βλέπουν την κομματική σκοπιμότητα.

-Ως εκπρόσωπος των αγροτών τα τελευταία χρόνια, πως βλέπετε την προβολή και αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών απ’ την αυτοδιοίκηση;
-Ο Δήμος Ν. Σκουφά είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος, με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών ή να είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες ή να ασχολούνται με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άρα η ευαισθησία της νέας δημοτικής αρχής, θα πρέπει να δείξει την ευαισθησία της για τα αγροτικά προβλήματα. Εμείς ως συνδυασμός δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο αγροτικό πρόβλημα και ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Γιαννούλης, γνωρίζει πολύ καλά τα αγροτικά προβλήματα. Άλλωστε σ’ όλες τις δικές μας κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις έδινε πάντα το παρόν, θεωρώντας ότι πρέπει η αυτοδιοίκηση να είναι κοντά στον αγρότη. Έχουμε την δυνατότητα σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο να συζητούμε και τα αγροτικά προβλήματα και δίνουμε το λόγο μας, για την ουσιαστική ενασχόληση με τα προβλήματα. Γιατί οι αγρότες, έχουν κουραστεί από κάποιους παράγοντες, που κάνουν πως ασχολούνται με τα αγροτικά προβλήματα, για να δημιουργούν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες.

-Σε ποιο, κατά την γνώμη σας, πρόβλημα, θα πρέπει να δώσει έμφαση η δημοτική αρχή που θα προκύψει μετά τις εκλογές;
-Είναι πολλά τα προβλήματα, αλλά θα εστιάσω στο πως θα λειτουργήσει ο νέος Δήμος με βάση τον Καλλικράτη, ώστε να είναι λειτουργικός και αποτελεσματικός. Μπαίνουμε σε μια μακρά πορεία σύστασης και λειτουργίας του νέου Δήμου και για να έχει τα χαρακτηριστικά της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας, χρειάζονται άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι με τα χαρακτηριστικά αυτά κινήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και θα κινηθούν και τα επόμενα χρόνια. Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και το έχει αποδείξει. Ο συνδυασμός μας έχει την πρόταση για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει αυτός ο Δήμος, που στα όριά τους έχει και την ζώνη δίπλα στον Αμβρακικό, αλλά και χωριά της ημιορεινής ζώνης, που έχουν πολλά προβλήματα και απαιτούν ουσιαστικές παρεμβάσεις, ώστε να αποκτήσουν κοινό βηματισμό και με τα άλλα χωριά του Δήμου μας.

-Η καταγραφή προβλημάτων στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι επαρκής;
-Τα προβλήματα όλων των χωριών τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Έχουμε κάνει τις καταγραφές τους, αλλά έχουμε και προγραμματική άποψη γι’ αυτά. Σε κάθε επίσκεψη που κάνει ο συνδυασμός μας στα χωριά του νέου Δήμου, οι συζητήσεις εστιάζονται στα πραγματικά προβλήματα και δημιουργεί εντύπωση η πρόταση που έχουν οι απλοί πολίτες. Κάνουν λόγο για απλές κινήσεις, οι οποίες λύνουν τα προβλήματα. Άλλωστε, πολύ καιρό πριν ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Γιαννούλης, έχει επισκεφτεί όλα τα χωριά του νέου Δήμου και έχει κάνει τις συζητήσεις που απαιτούνται.

-Καταλήγοντας… Αισιοδοξείτε;
-Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την τελική νίκη. Έχουμε ικανό υποψήφιος δήμαρχο και είμαστε δίπλα του, νέοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να κάνουν πράξη την ανανέωση στην αυτοδιοίκηση. Άλλωστε ανανέωση δεν γίνεται με παλιά υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: