Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ξαφνικά και πάλι Βασίλης Καμάρας…


Ξαφνικά, στις 9 Οκτωβρίου λάβαμε δύο e-mail από το εξωτερικό και από τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος αναφέρονταν στο αφιέρωμα της «Γ» για τον Στρατηγό Βασίλη Καμάρα, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου με τίτλο: «Β. ΚΑΜΑΡΑΣ: Ο Στρατηγός που ήταν πρώτα Στρατιώτης…»
Θυμίζουμε εδώ ότι η πρώτη άμεση και θετική αντίδραση, ήρθε από τον κ. Τάσο Τσέτη, ο οποίος επιβεβαίωνε το αφιέρωμα, όπως είχαμε σχολιάσει, αρχές Αυγούστου. Οι μέρες και οι μήνες πέρασαν και εντελώς ξαφνικά τα δύο e-mail του Σαββάτου και Κυριακής του κ. Παπαδόπουλου ευχάριστα μας ξάφνιασαν…
Γράφει στο πρώτο ότι: «Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα γράφατε για τον στρατηγό Ζέρβα και για τον Καμάρα… Έχετε απόλυτο δίκιο, με τους άνδρες της 10ης Μεραρχίας σκοτώθηκε ο Major david Wallace, ο οποίος πολέμησε με τον 5ο και 6ο λόχο του ΙΙ/16 (Κρανιάς). Την νικηφόρα έκβαση στη μάχη έδωσαν οι εύστοχες βολές του πυροβόλου των 75 mm που πήραν από τους Γερμανούς στη μάχη των Αγίων Θεοδώρων…»
Το κείμενο αυτό συνοδεύονταν από την φωτογραφία του πυροβόλου που σήμερα δημοσιεύουμε. Στο δεύτερο e-mail που μας έκανε ο κ. Παπαδόπουλος μας ενημερώνει ότι σ’ αυτή τη φώτο: «…έχω αναγνωρίσει δύο πρόσωπα. Το ένα είναι ο παππούς μου, ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Πέτρου και ο άλλος είναι ο Γάκης Λουκάς ή Γεώργιος Παπαδόπουλος του Λουκά (χωρίς καμιά συγγένεια) και ο όρθιος αξιωματικός πρέπει να είναι ο ανθυπολοχαγός Γριβάκος…»
Ακολούθως ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στον Στρατηγό Βασίλειο Καμάρα μας υποσχέθηκε ότι: «…θα σας κρατήσω ενήμερους εφόσον βρω κάτι προπάντων στο Βρετανικό Μουσείο Πολέμου και στο αρχείο του Meyer από Γερμανούς συγγραφείς…». Κλείνοντας αυτή την αναφορά σημειώνουμε ότι ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος κάνει συνεχείς έρευνες για κάποιο βιβλίο που ετοιμάζει.
Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: