Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Το Κάστρο είναι μνημείο…


Δηλώσεις για τις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με την τύχη του Κάστρου και του ΞΕΝΙΑ της Άρτας καθώς και για το θέμα των συμβασιούχων της Αρχαιολογίας, έκανε στα ΜΜΕ ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά με αφορμή την παρουσία του στην Άρτα για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Ειδικότερα για το κάστρο και το ΞΕΝΙΑ ο κ. Γερουλάνος είπε: «Νομίζω ότι θα κινηθούμε στα πλαίσια των προτάσεων που έχουν υποβληθεί από την Τ.Α. Πρέπει να δούμε όμως τις λεπτομέρειες βεβαίως για να βεβαιωθούμε πως οτιδήποτε γίνει θα είναι προς όφελος του μνημείου. Καταλαβαίνετε ότι το κάστρο είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Θεωρούμε ότι με τις σωστές παρεμβάσεις ο χώρος του ΞΕΝΙΑ μπορεί να ‘ρθει και να αναβαθμίζει το χώρο του μνημείου και προς αυτή την κατεύθυνση έχω ζητήσει απ’ τις Υπηρεσίες να συνεργαστούν με την Τ.Α.».
Σε ερώτηση που δέχτηκε για το θέμα των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ και αν υπάρχει φως στο τούνελ σε ότι αφορά την άρση του 24μηνου ο κ. Γερουλάνος είπε: «Υπάρχουν μια σειρά από αιτήματα από συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ πολλά από τα οποία μπορούμε να ικανοποιήσουμε. Ήδη ικανοποιήσαμε την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Ένα νομοσχέδιο το οποίο περάσαμε και τουλάχιστον εξασφάλισε αυτό το οποίο ήταν το πρώτο βήμα, μια τεράστια αδικία που είχε δημιουργηθεί απ’ την προηγούμενη κυβέρνηση τώρα αποκαταστάθηκε. Υπάρχουν δύο – τρία αιτήματα ακόμα. Αυτό που μπορώ να πω σ’ αυτή τη φάση, είναι πως κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σ’ αυτά τα οποία έχουμε πει και θα δουλέψουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: