Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Προσπαθεί για την ζημιά!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Οι πληροφορίες είναι καθημερινές. Ο απερχόμενος δήμαρχος Αρταίων Πάνος Οικονομίδης, «δεν χρωστάει λόγο καλό» στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, που στηρίζει το κόμμα στο οποίο ανήκει και ο απερχόμενος. Και όσοι γνωρίζουν τον ίδιο, αλλά και τις κινήσεις του, δεν κρύβουν ότι είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να γίνει ζημιά στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη.
Το λέει σε γνωστούς και φίλους και η πρόβλεψή του είναι ότι δήμαρχος θα εκλεγεί ο εκλεκτός του κ. Σαμαρά, ο δημαρχονομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, λες και αυτός είναι ο άνθρωπος που θα λύσει όλα τα προβλήματα και θα απαλύνει τον…. πόνο του, που το ΠΑΣΟΚ, δεν του έδωσε για μια ακόμη τετραετία το χρίσμα, με μεγάλο κίνδυνο να χαθούν οι εκλογές και να γίνει αυτό που σήμερα επιθυμεί ο απερχόμενος.
Κάνει πως αγνοεί όμως και δεν το λέει σε κανέναν, το γεγονός ότι η απόφαση του ΠΑΣΟΚ για να δοθεί η στήριξη στον Γιάννη Παπαλέξη, είναι αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε και ο ίδιος σε συνάντηση με τον εκπρόσωπο της επιτροπής εκλογών, περί τον Ιούλιο, είχε αποδεχτεί, όπως είχαν αποδεχτεί και ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και οι βουλευτές του κόμματος και η οργάνωση του κόμματος. Και σ’ εκείνη την δημοσκόπηση, οι αριθμοί όχι μόνο δεν επαινούσαν τον απερχόμενο, αλλά ξεκάθαρα έδειχναν το δρόμο της αποχώρησης, με περισσότερη αξιοπρέπεια απ’ ότι εξελίσσεται σήμερα.
Και πως θα μπορούσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εισηγήθηκαν την συγκεκριμένη πρόταση, να προτείνουν τον απερχόμενο, σημειώνοντας ότι η κοινωνία του δείχνει τον δρόμο της αποχώρησης;
Αυτά τα ερωτήματα, που θα τεθούν απ’ τον απλό πολίτη, δεν τα απαντάει ο απερχόμενος, μόνο και μόνο για να προτείνει την «ζημιά» στον συνδυασμό του Γιάννη Παπαλέξη.
Αυτά τα ερωτήματα όμως, καλώς ή κακώς θα τα θέσουν οι πολίτες και όσοι είναι υποψιασμένοι για το πώς έγινε η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου και την κατάσταση που επικρατούσε στην Άρτα, πριν ληφθεί η απόφαση για την στήριξη του Γιάννη Παπαλέξη.
Τότε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση του απερχόμενου και το πώς αυτή η απάντηση μπορεί να υπηρετήσει τα σχέδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: