Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πήρε ήδη το προβάδισμα…


Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Πήρε ήδη το προβάδισμα για τις εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης. Τα μηνύματα φτάνουν από παντού. Και απ' την Άρτα και απ' την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία και κυρίως απ' τα Γιάννενα. Ο Βαγγέλης Αργύρης θα είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Ηπείρου και θα έχει την δυνατότητα να εργαστεί σκληρά για να κάνει πράξη όσα οι πολίτες οραματίζονται, να γίνουν στην Ήπειρο, με την καθιέρωση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας.
Συγκριτικό πλεονέκτημα για τον Βαγγέλη Αργύρη, οι παράγοντες που τον ακολούθησαν και κάνουν την διαφορά. Σ' όλους τους νομούς, οι πιο αξιόλογοι συμπολίτες μας δίνουν το παρόν σ' αυτή την μάχη, γιατί επιθυμούν να κάνουν την Περιφέρεια Ηπείρου πρότυπο. Αν κρίνουμε απ' την Άρτα και προχωρήσουμε σε συγκρίσεις, θα διαπιστώσουμε ότι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, κάνουν την διαφορά. Το ίδιο συμβαίνει και στους άλλους νομούς.
Την ίδια στιγμή ο αντίπαλός του, ο εκλεκτός της ΝΔ Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί, μιας και η εσωκομματική αντιπαράθεση, τον οδήγησε σε επιλογές προσώπων, που δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά. Να φέρουν μαζί τους, έστω και ελάχιστους απ' τον αντίπαλο χώρο, γιατί γι' αυτούς προέχει η εσωκομματική αντιπαράθεση και τίποτα άλλο. Το διαπιστώνουν όσοι συζητούν μαζί τους και βλέπουν τα πράγματα να μην πάνε καλά. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις, όπου κάποιοι με την αισιοδοξία που προβάλλουν, θεωρούν ότι μπορούν να κρατήσουν τον κόσμο δίπλα τους.
Και το σημαντικότερο. Ο προγραμματικός λόγος. Η υπεροχή του Βαγγέλη Αργύρη είναι σαφέστατη. Μίλησε για όλα τα μεγάλα ζητήματα και τον τρόπο των παρεμβάσεών του. Έκανε λόγο γι' αυτό που οραματίζεται ο κάθε ηπειρώτης, σε κάθε σημείο της Περιφέρειας.
Γι' αυτό λοιπόν το προβάδισμα είναι δεδομένο, όπως δεδομένη θεωρούν οι περισσότεροι και την εκλογική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: