Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Δευτέρα: Αρχίζουν οι έλεγχοι…

Από τη Δευτέρα αρχίζουν στο Δήμο Αρταίων οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για την εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους εργασίας – δημόσιους και ιδιωτικούς – με την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων για τους παραβάτες. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί ως τότε τα ειδικά σήματα που παραπέμπουν στην απαγόρευση του καπνίσματος, ν’ αποσύρουν τα τασάκια από τα τραπέζια και να προμηθευτούν τα βιβλία των παραβάσεων.
Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Άρτας Γιώργος Αθανασούλας σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι για το θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος «μέχρι σήμερα ένας μικρός αριθμός καταστηματαρχών έχει προμηθευτεί τα συγκεκριμένα βιβλία των παραβάσεων και αυτό, το ότι δεν τα προμηθευτήκαν είναι πάλι παράβαση. Όταν θα γίνει έλεγχος θα πρέπει να τα έχουν για να μην τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα». Την αρμοδιότητα ελέγχου και εφαρμογής του νόμου στους χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα έχουν η Δημοτική Αστυνομία και η Διεύθυνση Υγιεινής.
Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τακτικούς αλλά και έκτακτους ελέγχους που θα διενεγεί. Από τη Δευτέρα θα οριστούν συγκεκριμένα κλιμάκια για τους ελέγχους. "Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και τώρα υπάρχει καθολική εφαρμογή, δεν είναι ανάλογα με τα τετραγωνικά όπως ήταν παλαιότερα" τόνισε ο κ. Αθανασούλας. Απ’ ότι ανέφερε, στον αριθμό καταγγελιών 1142 που είναι για όλη την Ελλάδα, υπάρχουν πολλές καταγγελίες δημοτών από την Άρτα και καταστηματαρχών για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ότι δεν εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος νόμος. Η συνέντευξη, στο δημαρχείο, απ’ τον κ. Αθανασούλα έγινε με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών και κυρίως των καταστηματαρχών αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στη διαδικασία της απαγόρευσης του καπνίσματος. Ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: